вівторок, 12 січня 2016 14:57

У штаб-квартирі ООН відкриється виставка українських митців

У штаб-квартирі ООН відкриється виставка українських митців
Фото надано організаторами

Виставка Ukraine EXISTS відкриється в Нью-Йорку у штаб-квартирі Організації Об'єднаних націй 12 січня.

Проект створений для популяризації сучасного українського візуального мистецтва, а також для того, аби розповісти світові про життя в Україні та війну на Донбасі. Його ініціаторами стали учасники команди благодійного фонду "Вільні UA": Тарас Тополя, Руслан Горовий, Аліна Гаєва, Сергій Вусик, Катя Нечаєва та інші, пише Cultprostir.

"Взимку, на початку 2015-го, я потрапив до стін ООН. Уявіть собі, в Україні запеклі бої на сході, палає Дебальцеве. Я перебуваю в місці, де засідає Радбез ООН, де приймаються геополітичні рішення й озвучуються важливі меседжі. Мабуть, кожен, хто потрапив би туди так, як я, щойно з волонтерського мікроавтобуса, як то кажуть, – вчинив би те саме. І почав настирливо шукати можливість розказати про Україну, про наше мистецтво і нашу війну всім, хто був там, у тих стінах. На противагу роспропаганді, на противагу скептикам і заангажованим країнам-сателітам Росії в ООН. Я був настирливий і отримав сигнал, що зробити виставку досить реально. Потрібно лише багато попрацювати. І знайти кошти. Я повернувся додому в Київ і почав. Через певний час поруч зі мною була команда волонтерів і небайдужих людей, які загорілися ідеєю виставки", - розповів в інтерв'ю ініціатор виставки і фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя.

Перша частина Ukraine EXISTS буде представлена експозицією "Сучасне українське мистецтво", до якої увійшли роботи 16 художників, серед яких: Руслан Колмиков, Богдан Кухарський, Юра Єфанов, Андрій Єрмоленко, Аліна Гаєва, Лесь Панчишин.

Друга частина проекту "Донбас. Війна" продемонструє документальні фотографії та відео, зроблені на Сході України. В експозиції будуть представлені роботи творчої групи Babilon-13, Микити Звілінського, Констянтина Ревуцького, Руслана Горового, Євгена Власова та інших.

Зараз ви читаєте новину «У штаб-квартирі ООН відкриється виставка українських митців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі