середа, 05 серпня 2020 16:11

У серіалі "Чорнобиль" звучить український хор

У серіалі "Чорнобиль" звучить український хор
Для створення композиції потрібен був низький тембр голосу, тому Підківка обрав хор "Гомін". Фото: кадр із серіалу "Чорнобиль"

Саундтрек "Вічна пам'ять" до американського серіалу "Чорнобиль" допоміг створити львівський чоловічий хор "Гомін".

Про це повідомляє "Голос Америки".

Музику до головного саундтреку написала ісландська композиторка Гільда Гуднадоттір. Реалізувати проєкт допоміг українець - продюсер Андрій Підківка, який останні 25 років живе в США.

"Мені було неймовірно приємно, що НВО звернулися в мою компанію, яку я створив в США кілька років тому. Проєкт вдалося виконати дуже швидко і все було записано за кілька годин", - зазначив продюсер.

Для створення композиції потрібен був низький тембр голосу, тому Підківка обрав хор "Гомін". Запис саундтреку проходив у церкві, оскільки треба було автентичне звучання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Еммі-2020" оголосив номінантів: Netflix отримав 130 номінацій

"Як голоси звучали в церкві, так само натурально потім це все наклалося на картину," - додав продюсер Підківка.

Серіал "Чорнобиль" здобув премію BAFTA як найкращий мінісеріал. Це відбулося під час проведення онлайн-церемонії нагородження переможців у галузі телебачення британською кіноакадемією BAFTA. Про це повідомила пресслужба BAFTA у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «У серіалі "Чорнобиль" звучить український хор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі