четвер, 09 квітня 2015 13:26

У Росії скасували концерт репера, який підтримує українців

У Росії скасували концерт репера, який підтримує українців

У Краснодарі місцеві чиновники заборонили виступ проукраїнського репера Noize MC, пояснивши це протидією екстремістській діяльності. Про це повідомляє "Югополис".

Виступ музиканта у Краснодарі, запланований на 10 квітня, не відбудеться. 8 квітня адміністрація міста провела нараду за участі чиновників і представників прокуратури та поліції. Оскільки ніхто з них не мав претензій до творчості артиста і об'єктивних причин скасувати концерт не було, то "борці за мораль" вирішили, що виступ репера несе загрозу виникнення ексцесів, спровокованих противниками Noize MC.

"Це сили зла, однозначно. Ви ж розумієте, вони не дрімають. Вони багатоликі і багатоярусні. Ніколи не знаєш, як вони себе проявлять. На цей раз це загадкові громадські діячі", - зауважив він, відповідаючи на запитання, хто, на його думку, перешкоджає проведенню концерту.

Учасники наради бояться ексцесів, спровокованих противниками Noize MC. Напередодні біля мерії Краснодара зібралися представники організацій "Слов'янський щит Кубані", "Російські пробіжки" та інші так звані "борці за мораль". Загалом їх було близько 10. Цього виявилось досить для скасування концерту.

Вони поскаржилися на майбутній концерт Noize MC в прокуратуру та інші правоохоронні органи. Після цього прокуратура винесла застереження організаторам краснодарського концерту Noize MC про неприпустимість порушення вимог законодавства про протидію екстремістській діяльності.

Сам музикант до цього попередження поставився з іронією.

Нагадаємо, що російський репер поділяє проукраїнську позицію. Через це уже декілька його концертів було скасовано. А під час його виступу на кубанському фестивалі після слів про відсутність "бандерівців" і "фашистів" у Львові організатори вимкнули звук.

Зараз ви читаєте новину «У Росії скасували концерт репера, який підтримує українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі