вівторок, 04 березня 2014 12:48

У Росії не будуть показувати українські "Тіні незабутих предків"

  Кадр з фільму
Кадр з фільму

Український фільм Любомира Левицького "Тіні незабутих предків" не вийде в російський прокат. Про це режисер написав на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.

"Росія відмовилася взяти в кінопрокат фільм "Тіні незабутих предків". Причина не в тому, що фільм не сподобався, ключовим фактором стало те, що фільм український", - каже режисер. Автори мали попередню домовленість з дистриб'юторами та був готовий дубляж фільму.

В Україні молодіжний триллер "Тіні незабутих предків" минулого року за чотири тижні прокату зібрав майже 21 мільон гривень. У перший же вікенд прокату стрічка потрапила в трійку лідерів, що безумовно є рекордом у прокаті українських стрічок.

В основі стрічки режисера Любомира Левицького легенда про карпатських мольфарів. Дев'ять мольфарів запечатали потойбічну нечисть в Книгу Тіней, на яку поставили клеймо - магічну Згарду. Потім події фільму переносяться в наші дні. Згарда знайдена і передана університетові, однак з вини 20-річного студента Вані вона пропадає. Після чого на тілах його друзів проступають магічні знаки, і їх життю загрожує небезпека.

Зараз ви читаєте новину «У Росії не будуть показувати українські "Тіні незабутих предків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі