субота, 06 квітня 2019 21:45

У прокат вийшов фільм про підлітка-супергероя

Автор: imdb.com
  Підліток Біллі Бетсон перетворюється на дорослого супергероя Шазама (справа) і вивчає свої нові надлюдські сили. Йому допомагає найкращий друг Фредді Фрімен (зліва). Вони головні герої фільму "Шазам!" на основі коміксів американського видавництва DC Comics
Підліток Біллі Бетсон перетворюється на дорослого супергероя Шазама (справа) і вивчає свої нові надлюдські сили. Йому допомагає найкращий друг Фредді Фрімен (зліва). Вони головні герої фільму "Шазам!" на основі коміксів американського видавництва DC Comics

4 квітня в український прокат вийшов американський фантастичний фільм "Шазам!". Це супергеройський комедійний бойовик на основі коміксів видавництва DC Comics.

Дія відбувається у Філадельфії, штат Пенсильванія. 14-річний сирота Біллі Бетсон отримує від чарівника здібність перетворюватися на дорослого супергероя. Для цього йому досить вимовити магічне слово "Шазам", англійською - Shazam. Це абревіатура, яка містить перші літери імен шести героїв та богів стародавнього світу. Хлопець отримує мудрість Соломона, силу Геракла, витривалість Атласа, міць Зевса, хоробрість Ахіллеса, швидкість Меркурія, за сюжетом.

"Фільм міг стати черговим опусом на улюблену тему Людини-павука про силу і відповідальність, - пише для Vertigo кінокритик Юрій Поворозник. - Усі елементи були доступні: юний герой, сила, яка раптово звалилася, обставини, що змушують швидко подорослішати. Але творці вирішили піти іншим шляхом.

Усе ж Біллі Бетсон - не просто хлопець, який отримав сили й вирішив боротися зі злом. Він дитина, на яку звалилися круті можливості, і які він використовує відповідно до свого віку: пробує пиво, купує солодощі, заробляє за допомогою селфі й робить дурниці на камеру. Ця свіжість персонажа, який дуже відрізняється від усіх представлених раніше супергероїв, додає фільму шарму й істотно розв'язує руки сценаристам, дозволяючи вмістити нескінченний потік іронії та жартів.

Не скотитися у шкільне кіно з передбачуваним сюжетом стрічці допомагає соціальна проблематика, побудована на усвідомленні ідеї сім'ї, питань егоїзму й самотності, проблем людей з інвалідністю, а також підліткового материнства. Якщо говорити про мораль, то "Шазам!" сильно випереджає всіх конкурентів. Тут навіть мотивація суперлиходія йде корінням у дитинство й зачіпає адекватне ставлення батьків до дітей.

Тут не вчать тому, що сім'я - це добре, а показують проблеми соціалізації важких підлітків і намагаються розкрити їхні психологічні травми. Центральна ідея взаємопідтримки сприймається куди серйозніше, ніж у більшості подібних фільмів. Підлітковість у "Шазамі" є не мінусом, а плюсом - адже річ не лише в розвазі, а й у демонстрації проблематики, що важлива дорослим не менше, ніж дітям".

"Шазам!" є сьомою картиною кіносерії Розширений всесвіт DC. Стрічку зняв шведський режисер Девід Ф. Сандберг, постановник хорорів "Не вимикай світло" та "Анабель: Створення". У комедії знялися Захарі Лівай, Марк Стронг, Джек Ділан Грейзер та Ешер Енжел.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трейлер фільму "Джокер" виклали у мережу

Розширений всесвіт DC - умовна назва кінофраншизи американської студії Warner Bros. на основі супергеройських коміксів видавництва DC Comics. Інша, новіша назва - Світи DC. Проте кіносерія досі не має офіційного найменування.

Усього вийшло 7 фільмів франшизи. Це "Людина зі сталі" 2013-го, "Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості" та "Загін самогубців" 2016-го, "Диво-жінка" та "Ліга справедливості" 2017-го і "Аквамен" 2018-го та "Шазам!". Дія цих стрічок відбувається в одному світі.

Наступною картиною серії стануть "Хижі пташки" про команду супергероїнь на чолі з Гарлі Квінн, яку втілює австралійська акторка Марго Роббі. Прем'єра запланована на 6 лютого 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «У прокат вийшов фільм про підлітка-супергероя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі