пʼятниця, 17 липня 2020 17:42

У прокат вийшла китайська драма, яку знімали в Ухані

Автор: arthousetraffic.com
  Китайська гангстерська драма "Озеро диких гусей" розповідає про лідера банди байкерів, який вимушений тікати від правоохоронців та своїх колишніх напарників після вбивства поліцейського. Фільм показують в українських кінотеатрах із 16 липня
Китайська гангстерська драма "Озеро диких гусей" розповідає про лідера банди байкерів, який вимушений тікати від правоохоронців та своїх колишніх напарників після вбивства поліцейського. Фільм показують в українських кінотеатрах із 16 липня

Кримінальна драма "Озеро диких гусей" китайського режисера Дяо Інаня вийшла в український прокат 16 липня.

Головний герой фільму, лідер невеликої банди, займається крадіжками мотоциклів. Під час однієї з розбірок він випадково вбиває поліцейського і стає ціллю номер один для поліції та влади. В бігах чоловік зустрічає повію – обоє загнані у глухий кут і шукають із нього вихід, за сюжетом.

Стрічка спільного виробництва Китаю і Франції. Режисер і автор сценарію – майстер фестивального неонуару Дяо Інань. Його попередню роботу, трилер "Чорне вугілля, тонкий лід", відзначили "Золотим ведмедем" Берлінського кінофестивалю. А актора Ляо Фаня, який знявся і в "Озері диких гусей" – призом "Срібний ведмідь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: HBO покаже український фільм

"Мої головні герої долають страхи - смерті, зради, - каже постановник. - Вони ризикують власним життям, аби повернути собі людську гідність. Цей благородний дух був у класичній китайській філософії та літературі. Мені він теж близький, і я хотів передати його у фільмі".

Зйомки проходили в китайському Ухані. Саме в цьому "місті 100 озер" розгортаються події драми.

Світова прем'єра "Озера диких гусей" відбулася торік в основному конкурсі 72-го Каннського кінофестивалю. Картина увійшла до 5 найкращих у рейтингу від кіножурналу Screen Daily. "Лиховісне нічне сновидіння. Візуальний шедевр", – так охарактеризувало стрічку видання The Guardian.

В Україні фільм уперше показали в жовтні 2019-го в рамках 3-го щорічного кінофестивалю "Київський тиждень критики".

"Поетична похмура трагедія сучасного кримінального Китаю ще ніколи не отримувала такого дбайливого ставлення, як у фільмі "Озеро диких гусей", - каже кінокритикиня Анна Дацюк. - Дяо Інань із так званого шостого покоління кінематографістів Китаю, сформованого ще 1990-х. Продовжує досліджувати неонову бідність рідних вулиць, де розгортається чи то кошмарний сон, чи то невідворотна дійсність. У цій притчі є втікач і поліція, що його переслідує. Є зграя бандитів та фатальна жінка, чию тінь розмивають потоки дощу. А ще - гнітючий саспенс подорожі у справжнє серце темряви".

Зараз ви читаєте новину «У прокат вийшла китайська драма, яку знімали в Ухані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі