четвер, 10 січня 2013 10:36

У Польщі знімуть фільм про журналістку, яка з'ясовує справжні причини аварії Ту-154 під Смоленськом

У Польщі знімуть фільм про журналістку, яка з'ясовує справжні причини аварії Ту-154 під Смоленськом
Ту-154 Леха Качиньського розбився під Смоленськом вранці 10 квітня 2010 Фото: tsn.ua

Польський режисер Антоні Краузе зніме фільм про авіакатастрофу під Смоленськом, в якій загинув президент країни Лех Качиньський, який прямував до Росії, щоб бути присутнім на заходах з приводу 70-ї річниці подій в Катині.

Зйомки картини, яка покликана дати відповіді на численні питання, пов'язані з катастрофою, почнуться цієї весни. Вони пройдуть в Польщі, а також в США і Грузії.

Під час аварії літака загинули 96 осіб. За офіційною версією, причиною катастрофи стала недбалість екіпажу. Але з цим згодні не всі: наприклад, брат загиблого президента Польщі, Ярослав Качиньський продовжує наполягати на міжнародному розслідуванні.

Антоні Краузе відомий насамперед як режисер фільму "Акваріум" - екранізації шпигунського роману Віктора Суворова. У 2011 році він зняв картину "Чорний четвер", яка розповідає про розстріл робітників у Гдині в 1970 році. Роботу над "Чорним четвергом" курирував сам Лех Качиньський, який загинув за рік до прем'єри.

Головною героїнею нового фільму Краузе буде журналістка, яка намагається з'ясувати справжні причини трагедії, що сталася 10 квітня 2010 року. У ньому будуть показані як події, що передували катастрофі, так і її наслідки для Польщі, яка разом позбулася глави держави і ряду членів уряду. Картина вийде в прокат у 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі знімуть фільм про журналістку, яка з'ясовує справжні причини аварії Ту-154 під Смоленськом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі