четвер, 03 травня 2018 12:18

У патріотичному кіно зіграв актор з бази "Миротворця"

У патріотичному кіно зіграв актор з бази "Миротворця"
Картина "Зрадник" Марка Гаммонда розповідає про радянського режисера, який показав правду про Холодний Яр. Фото - YouTube

В українській драмі "Зрадник" американського режисера Марка Гаммонда зіграв російський актор Тимофій Трибунцев. Його у січні цього року внесли в базу центру "Миротворець". Потрапив до неї через свідоме порушення державного кордону України. Тимофій Трибунцев знімався на території окупованого Криму у фільмі "Монах і біс" у 2015 році, а також у картині "Вічне життя" – влітку 2017 року.
Картина "Зрадник" вийшла в прокат 26 квітня 2018 року. Дія відбувається у 1970-ті роки на радянській кіностудії. Куратор від КДБ дає наказ перемонтувати щойно закінчений фільм знаного режисера. Він ідеологічно невірно висвітлив події "громадянської війни", показавши повстання у Холодному Яру. Російський актор Тимофій Трибунцев з'являється в кадрах фільму, який хочуть знищити. Він грає червоного комісара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Хрещатику розвісили радянські прапори

Над фільмом актор почав працювати ще тоді, коли "Зрадник" не був стрічкою про радянське кіно. На пітчинг проектів Держкіно картина подавалась як гостросюжетний фільм про події Холодного Яру, мала назву "Варіант Марконі".
Після того, як до роботи над фільмом залучили Марка Гаммонда - відзнятий матеріал про холодноярців зробили "фільмом у фільмі".

1 млрд. грн. виділили з державного бюджету 2018-го на виробництво українського кіно. Половину суми отримало Державне агентство з питань кіно. 500 млн. грн. - Міністерство культури на виробництво і розповсюдження фільмів патріотичного спрямування.

Зараз ви читаєте новину «У патріотичному кіно зіграв актор з бази "Миротворця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі