середа, 23 березня 2011 17:50

У Парижі розпродають унікальні меблі за 60 млн євро
9

Фото: Фото: Reuters

Аукціонний дім Christie's оголосив про розпродаж творів декоративно-прикладного мистецтва і предметів дизайну початку ХХ століття з середньовічного замку Шато де Гурдон (Les Collections du Chateau de Gourdon). Колекція з загальним естімейтом 40-60 млн євро є одним з найвидатніших приватних зібрань такого роду, що коли-небудь виставлялися на торги.

Аукціон пройде в паризькому Палаці Токіо в період 29-31 березня. Велетенська колекція, що складається з 902 лотів, являє собою твори мистецтва епохи класичного ар-деко, а також роботи, створені на зорі становлення французького модернізму. Вона включає абсолютно різні предмети: дзеркала і перські килими, а також пейзажі, портрети, флакони, книги тощо. Дуже багатий розділ старовинної зброї. Також представлена холодна зброя - кинджали, шаблі, алебарди. Чимало й вогнепальної - фузії, мушкети, пістолі тощо. Все це пропонують придбати за цілком помірними стартовим цінами від 200-400 євро.

"Розпродаж колекції з Шато де Гурдон являє собою рідкісну можливість для музеїв і приватних колекціонерів, - заявив Франсуа де Рікле, глава французького підрозділу Christie's. - Ця колекція воістину унікальна, тому що включає в себе предмети, виконані в стилістиці різних напрямків ар-деко, які на перший погляд можуть здатися несумісними: це і твори, що несуть на собі відбиток класицизму Рульмана і Дюнана, і зразки модернізму, створені Ейлін Грей, П'єром Шаро і Франсісом Журденом".

Крім унікальних об'єктів, створених в єдиному екземплярі за індивідуальними замовленнями, на продаж буде виставлено більше 500 знакових робіт Луї Мажореля, Моріса Буваля, Еміля Жака Рульмана, Жана Дюнана, Ейлін Грей, П'єра Шаро, П'єра Легрена, Жака Адне, Франсіса Журдена, Жана Борі Лакруа та багатьох інших майстрів. Це меблі, скульптура, витвори з металу, лампи, килими, ювелірні прикраси та графічні роботи.

Зараз ви читаєте новину «У Парижі розпродають унікальні меблі за 60 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі