понеділок, 07 травня 2007 12:34

У Нью-Йорку завершився кінофестиваль "Трайбека"

У Нью-Йорку завершився великий Міжнародний кінофестиваль "Трайбека". Головні нагороди присуджені художньому фільму з Ізраїлю "Мій отець, мій бог" режисера Давіда Волаха й американській документальній стрічці "Таксі у темряву" режисера Алекса Гібні.

Серед акторів вищих нагород удостоєні Лотфі Ебделлі за роль у фільмі "Створення" спільного виробництва Тунісу та Марокко, і Марина Хендс за роль у французько-бельгійській стрічці "Леді Чаттерлей". Приз глядацьких симпатій, який вручається на "Трайбеці" вперше, присуджений документальному фільм з ПАР "Ми разом" режисера Пола Тейлора.

Всього на фестивалі цього року брало участь 157 повнометражних і 88 короткометражних фільмів з 47 країн. Україну представляла стрічка "Два в одному" Кіри Муратової, Росію - фільм режисера Кирила Серебреннікова "Зображаючи жертву". Поза конкурсним показом - в рамках програми "Відновлене і наново відкрите" - гості фестивалю змогли побачити два шедеври радянського кінематографа - фільми "Сорок перший" Григорія Чухрая і "Невідправлений лист" Михайла Калатозова, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку завершився кінофестиваль "Трайбека"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі