пʼятниця, 18 листопада 2016 21:15

У новому фільмі показали, що відбувалось за 70 років до Гаррі Поттера
9

З 17 листопада в український прокат вийшов фільм "Фантастичні звірі та де їх шукати". Режисер стрічки англієць Девід Йетса, відомий передусім за екранізацією чотирьох частин "Гаррі Поттера". Його нова робота також за книгою Джоан Роулінг. Оповідь в ній ведеться від імені дослідника магічних тварин Ньюта Скамандера. Це перша частина майбутньої трилогії.

Дія відбувається за 70 років до подій першої книги про Гаррі Поттера "Філософський камінь". Роулінг не раз наголошувала, що нова трилогія не передтеча, не продовження пригод юного чарівника. Це окрема історія з магічного світу. Роль Ньюта Скамандера виконав Едді Редмейн ("Всесвіт Стівена Хокінга", "Дівчина з Данії"). Головний герой викладає в школі магії Гоґвартс. За невідомих обставин його звільнили.

Зоолог приїжджає до США з валізою повною магічних істот. В цей час чаклунська спільнота Америки переживає не найкращі часи. Чаклуни та чаклунки вимушені ховатись, бо їх прирівнюють до відьом. Як за часів Інквізиції звинувачують у багатьох катастрофах та нещастях. Якщо в Англії людей, що не мають чаклунських здібностей, називають "маглами", то в США вони – "нечакли".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У новому фільмі Бенедикт Камбербетч хоче зцілити тіло, натомість – лікує душу

Валіза містера Скамандера виявилась несправною. Й декотрі істоти встигають звідти вибратись. До того ж, Ньют ненавмисно міняється своїм багажем з нечаклом Якобом Ковальськи. Той прийшов до банку за грошима, щоб відкрити власну пекарню. Таким чином, Ковальськи також стає частиною пригод у світі магії.

"Фантастичні звірі та де їх шукати" має дві сюжетні лінії. Перша розповідає про власне пошуки звірів-віткачів, друга – про появу Обскурусів. Це безтілесна аморфна сутність. Колись давно Обскурусів створили молоді чарівники, щоб придушити свої магічні здібності. Зазвичай Обскурус вселяється у тіло дитини віком до 10 років. Але на цього у Нью-Йорку з'явився дуже сильний Обскурус.

"Фантастичні звірі та де їх шукати" зовсім не схожі на історії про Гаррі Поттера. У фільмі є лише 1-2 відсилки до Гоґвартсу. Тому краще сприймати стрічку як окремий фільм, що просто існує в одному всесвіті з Гаррі Поттером.

Зараз ви читаєте новину «У новому фільмі показали, що відбувалось за 70 років до Гаррі Поттера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі