четвер, 18 липня 2013 11:10

У національному музеї в Києві відомі ведучі та митці читатимуть вголос книги

 
Цієї п'ятниці в Національному художньому музеї стартує новий проект - "Музей.Summertime". До кінця літа, щотижня, відомі ведучі або митці протягом години читатимуть уголос художні твори.

Мета проекту - відродити стару добру традицію читання, як це було раніше в культурних салонах. Кілька зустрічей поспіль запланували з відомою ведучею на "Радіо Рокс" Сонею Сотник. Одна з умов такого читання в голос - пов'язати читання з постійною експозицією музею. За бажанням слухачі можуть приймати участь в обговоренні.

19 липня (з 18:30 до 19:30) ведуча Соня Сотник читатиме твір знаменитого американського письменника-фантаста Рея Бредбері "Кульбабове вино". Кожного літа сім'я Дугласа робить кульбабове вино, ігристий напій, аромат якого пробуджує від вічного сну уяву, народжуючи у ній незабутні образи. І як сказано в анотації до цієї книги: "Літо у неіснуючому містечку Ґрін Таун 1928 року… Веселі пустощі чотирьох безтурботних хлопчаків… І кульбабове вино, яке готує дідусь…".

Книги будуть підбиратися так, щоб були актуальні й цікаві слухачам. Читатимуться як твори сучасної літератури, так і класичної. Читати і слухати книги в залі кольорових крісел у Національному художньому музеї. Для того, щоб стати учасником проекту "Музей. Summertime", необхідно заздалегідь записатися. Уся інформація вказана на сайті музею.

Якщо читання будуть популярними у киян, його продовжать і на осінь.

Уривок з роману "Кульбабове вино":

"...потрібно обміркувати минуле літо і підбити підсумок. А якщо він щось забуде - що ж, у погребі стоїть вино з кульбаб, на кожній пляшці виведено число, і в них - всі дні літа, всі до єдиного. Можна частіше спускатися в льох і дивитися прямо на сонце, доки не заболять очі, а тоді він їх заплющить і вдивиться в пекучі плями, швидкоплинні шрами від баченого, які все ще танцюватимуть усередині теплих повік, і почне розставляти по місцях кожне відображення і кожен вогник, доки не згадає все, до кінця..."

Зараз ви читаєте новину «У національному музеї в Києві відомі ведучі та митці читатимуть вголос книги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі