пʼятниця, 01 червня 2007 12:00

У Москві відкрився перший приватний музей сучасного мистецтва (ФОТО)
6

Сьогодні в Москві відкривається для публіки перший приватний музей сучасного мистецтва ART4.RU ("Art for Russia"), що належить колекціонерові Ігорю Маркіну, авторові "Живого Журналу", - повідомляє "Ъ". Музей знаходиться за адресою Хлиновський тупік 4. В колекції Ігоря Маркіна - близько 800 одиниць зберігання, і це, мабуть, найбільше приватне зібрання сучасного мистецтва в Росії.

Серед робіт - твори таких хрестоматійних авторів як Ілля Кабаков, Авдей Тер-Оганьян, Арсен Савадов, Олег Кулік, Павло Пепперштейн, Дмитро Прігов, Комар і Меламід.

У залах, де можна лежати, пити каву і говорити по мобільнику, немає жодної етикетки, щоб відвідувач не стільки читав, скільки дивився. Картини, малюнки, об"єкти й інсталяції розташовані не в хронологічному порядку, а як трапилось.

Музей організований за принципом інтерактивності - кожен відвідувач зможе вибрати кращий і гірший твір, наклеївши на стіну поряд з ним спеціальні стікери: "гірші" роботи при зміні експозиції обіцяють прибирати.

Для любителів почитати передбачені комп"ютерні програми, каталог і буклети з хвацькими текстами в стилі "живого журналу". У такому ж неформальному дусі обіцяють проводити екскурсії, а аудіогід записують реперськім речитативом.

Вхідний квиток коштує 200 рублів (40 гривень), для студентів - удвічі менше.

На фото - Ігор Маркін, роботи Ільї Кітупа, Авдея Тер-Оганьяна, Комара і Меламіда (з сайту Art4.RU)

Зараз ви читаєте новину «У Москві відкрився перший приватний музей сучасного мистецтва (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі