понеділок, 05 грудня 2016 10:35

У мистецькій галереї у Києві поцупили експонат ― колбу із цінним попелом

З виставки, що зараз проходить у креативній спільноті IZONE, невідомі поцупили один з експонатів: колбу із попелом, який залишився від спаленого накладу книги "Я, Анна Чиллаґ".

Про це повідомив автор книги Євген Мінко. За його словами, зникнення колби помітили ввечері 3 грудня, за добу після відкриття виставки.

Автор: Дмитро Сергєєв
  Євген Мінко та Валерій Мілосердов
Євген Мінко та Валерій Мілосердов

30 листопада в IZONE пройшла презентація книги "Я, Анна Чиллаґ" письменника Євгена Мінка та фотографа Валерія Мілосердова. У фіналі акції ті примірники книги та фотографії, які не придбали відвідувачі, знищили у багатті. За задумом авторів, їхня книга мала опинитися в тій самій ситуації, в якій живе сучасна людина: "Кожен з нас у будь-який момент свого життя є заручником як економіки, так і глобальної системи влади, насильства і тероризму".

Після проведення перформансу в IZONE відкрилася виставка з його фото- та відеохронікою. Серед експонатів були виставлені також чотири колби ємністю у 500 мл, в яких зберігався попіл від спалених книг. Тепер колб залишилося три.

"Людина, яка вкрала жменю обпаленого пилу, в мене особисто викликає захват. Бо вона була здатна побачити в тій жмені культурну та історичну цінність. Це не цинічний, або голодний, злодій, а поет-містик", ― прокоментував Мінко крадіжку експонату.

До правоохоронних органів Мінко або організатори виставки звертатися не будуть.

"Силовики досі не можуть знайти, хто розстріляв сотню людей у центрі Києві. Перспективи пошуку колби із попелом у цьому світлі виглядають вельми примарними", ― вважає письменник.

Виставка "Я, Анна Чиллаґ. Постскриптум" продовжить свою роботу у запланованому режимі і триватиме впродовж тижня.

Євген Мінко ― член Міжнародного товариства психологічних і соціальних підходів до психозів. У минулому журналіст, головний редактор журналу "Телекритика", а також куратор і учасник мистецьких проектів. Автор книг, серед яких ― "Діалоги тварин" (спільно з Наталією Влащенко) і "Хуаянь", котру в ЗМІ називали найскандальнішою українською книгою 2015-го року.

Валерій Мілосердов ― український фотограф і фоторедактор, працював у засобах масової інформації СРСР і України. Його серія документальних фотографій "Покинуті люди" (про проблеми шахтарів Донбасу) отримала спеціальну премію журі фестивалю візуальних мистецтв @Images (1995, Веве, Швейцарія). Автор персональних і учасник колективних виставок в Україні, Швейцарії, Словаччини, Росії, ОАЕ, Грузії.

Зараз ви читаєте новину «У мистецькій галереї у Києві поцупили експонат ― колбу із цінним попелом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі