Ексклюзиви
пʼятниця, 29 вересня 2017 10:00

У Миколаєві нагородили переможців кінофестивалю "Громадський проектор"
5

Четвертий рік поспіль за підтримки благодійного фонду Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" кінофестиваль "Громадський проектор" відбувся в Миколаєві. За результатами фестивалю, нагороди переможців поїхали в три різні міста України - Черкаси, Одесу і Харків.

  Ігор Янковський, Римма Зюбіна, Андрій Лохматов, Наріман Алієв
Ігор Янковський, Римма Зюбіна, Андрій Лохматов, Наріман Алієв

"Своєрідною "фішкою" фестивалю є те, що найкращий український короткий метр визначають не традиційно в столиці, а на півдні України", - вважає засновник і організатор кінофестивалю Андрій Лохматов.

Під час фестивалю відбулися три покази конкурсної програми, а члени Колегії журі - відома українська актриса театру і кіно Римма Зюбіна і молодий кінорежисер Наріман Алієв - провели майстер-клас для молодих учасників кінофестивалю.

  Переможці і організатори фестивалю "Громадський проектор"
Переможці і організатори фестивалю "Громадський проектор"

Засновник благодійного фонду "Ініціатива заради майбутнього" Ігор Янковський оголосив імена переможців фестивалю.

"Я дуже радий, що з першого дня заснування і ось уже чотири роки ми підтримуємо цей кінофестиваль. Приємно бачити, як він росте. Змінилося все - тепер ми проводимо його в будівлі театру, є справжня червона доріжка, повні зали. А головне - значно покращилась якість фільмів, які направляються на конкурс. Сподіваюся, наступного року, крім мого Фонду, кінофестиваль підтримають інші спонсори та меценати", - заявив Ігор Янковський.

  Ігор Янковський вручає дипломи переможцям
Ігор Янковський вручає дипломи переможцям

Володарка премії "Золота Дзиґа" Римма Зюбіна, нагороджуючи режисерів за номінаціями "Ігрове кіно" і "Документальне кіно", підкреслила, що сьогодні в Україні є потужне документальне кіно.

Перемогу в номінації "Ігрове кіно" отримав фільм з Одеси, режисера Владека Занковського "Одного разу в Одесі". Це іронічна картина про те, як друзі Міхеіла Саакашвілі вирішили влаштувати йому сюрприз на день народження, зімітував замах на його життя.

  Кінофестиваль "Громадський проектор" проходив у Драматичному театрі
Кінофестиваль "Громадський проектор" проходив у Драматичному театрі

У номінації "Документальне кіно" перше місце посіла картина "Ленінопад" режисера Світлани Шимко з Черкас. Іронія на тему прощання з радянською епохою в Україні "зачепила" більшість фестивальних суддів.

Тим часом, переможцем у номінації "Глядацькі симпатії", який визначали за допомогою голосування в залі, став документальний фільм з Харкова режисера Дмитра Коновалова "Додому" про чотирьох учасників АТО, які повернулися додому і поступово навчаються жити серед людей, які про війну практично нічого не знають.

  Кінорежисер, член журі фестивалю Наріман Алієв
Кінорежисер, член журі фестивалю Наріман Алієв

Ще однією "родзинкою" фестивалю стала розпочата минулого року спеціальна номінація "Регіональне кіно", яка покликана підтримати і заохотити кінорежисерів з маленьких міст, передмість і навіть селищ України.

Зараз ви читаєте новину «У Миколаєві нагородили переможців кінофестивалю "Громадський проектор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі