середа, 11 вересня 2013 14:05

У Львові представили нову книгу Суворова про бомбу "Татьяну"

У Львівській книгарні "Є" представили нову книгу історика Віктора Суворова (Володимир Різун - Gazeta.ua) про ядерне десятиліття епохи Хрущова - "Її ім'я було Татьяна".

"Ця книга в Україні вийшла українською, навіть, раніше ніж в Росії, при тому, що Суворов пише російською. "Татьяна" – це ядерна бомба, яку маршал Жуков випробував на власних солдатах, - розповідає письменник та засновник видавництва "Зелений пес" Віталій Капранов, 46 років. - Він хотів переконати Хрущова, що ядерну війну можна виграти".

Віктор Суворов працював розвідником в Головному розвідувальному управлінні СРСР. Згодом утік з Союзу до Великобританії, де почав писати історичні книги про Другу світову війну та спецслужби радянського союзу. У СРСР його заочно засудили до розстрілу.

На презентації показали ролик знятий в СРСР про випробування бомби "Татьяна". На відео солдати і танки спокійно проходять через місце де вибухнула бомба.

"Я ще не бачив жодної книжки достойної того, щоб вона вважалась аргументованим доказом того, що Суворов не правий. Навпаки, кількість російських істориків до 2000 року, які підтримували тези, що висловлював Суворов, - заявив історик та директор музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького" Руслан Забілий.

Купити книгу можна за 75 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Львові представили нову книгу Суворова про бомбу "Татьяну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі