середа, 11 вересня 2013 15:03

У Львівській опері аншлаг: квитки на "Летючий голандець" розібрали за кілька днів

У Львівській опері аншлаг: квитки на "Летючий голандець" розібрали за кілька днів
Фото: Ольга Швед

Знамениту оперу видатного німецького композитора Ріхарда Вагнера "Летючий Голландець" покажуть у Львівському національному академічному театрі опери і балету імені Соломії Крушельницької.

Поставлена в Донецьку під керівництвом німецького режисера Мари Курочки найновіша версія "Летючого Голландцю" вперше була показана українській публіці в кінці минулого року на сцені театру "Донбас Опера". Гастрольний тур найбільшими українськими містами проходить в рамках святкування 200-річчя зі дня народження Ріхарда Вагнера.

"У нас ставили вистави багато театрів, але Вагнерівські - це завжди подія. Тому квитки розкупили ще задовго до приїзду донеччан. Це велика постановка - задіяно близько 300 осіб, складна техніка", - каже Тадей Едер, гендиректор Львівського оперного театру.

"Я виношував цю оперу 5 років. Підготовка велася близько двох років. Актори з нуля вчили німецьку мову і оригінальний нотний матеріал, що було придбано і презентовано театру німецьким консульством в Донецьку. Більшість солістів - із донецької опери", - каже диригент, постановник опери Василь Василенко.

"Донбас опера" спеціально орендує проектор у Києві. На сцені будуть реалістичні декорації з 3D-ефектом живого моря та палуби корабля.

Зараз ви читаєте новину «У Львівській опері аншлаг: квитки на "Летючий голандець" розібрали за кілька днів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі