пʼятниця, 20 квітня 2007 15:56

У Лондоні стерли граффіті вартістю півмільйона доларів (ФОТО)

Лондонські транспортні робочі видалили із стіни електропідстанції, розташованої недалеко від Олд-стріт, граффіті відомого британського художника Бенкси (Banksy), вартість якої оцінювалася в півмільйона доларів, повідомляє агентство Reuters.

Твір, який було створено Бенкси п"ять років тому, зображав сцену з фільму Квентіна Тарантіно "Кримінальне чтиво". Правда, на ній актори Семюел Л. Джексон і Джон Траволта замість пістолетів тримали банани. Це граффіті стало однією з найвідоміших робіт художника.

Транспортне управління Лондону у свою чергу заявило, що "її політика полягає в тому, щоб видаляти всі написи на стінах, які створюють атмосферу занедбаності і соціального розкладання". "Ми розуміємо, що хтось розглядає роботи Бенксі як витвори мистецтва, проте, на жаль, у нас працюють професійні чистильники, а не мистецтвознавці", - підкреслили у відомстві.

Відзначимо, що в 2006 році голлівудські знаменитості придбали роботи Бенкси за крупні суми, наприклад, Анджеліна Джолі витратила на його граффіті близько 400 тисяч доларів. Один з творів художника включений в експозицію Британського музею. А на аукціоні сучасного мистецтва Sotheby"s в лютому картини Бенкси були найдорожчими, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У Лондоні стерли граффіті вартістю півмільйона доларів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі