четвер, 28 серпня 2014 11:59

У київському театрі Франка покажуть виставу про Майдан

У київському театрі Франка покажуть виставу про Майдан

Прем'єрою нового театрального сезону в Національному театрі ім. Франка стане вистава "Щоденники Майдану".

Ювілейний, 95-й, сезон в театрі Франка відкрився 27 серпня благодійною виставою "Назар Стодоля". Тепер театрали очікують на прем'єру "Щоденники Майдану", повідомляє Cultprostir.

Фактично роботу над виставою режисер Андрій Май та драматург Наталія Ворожбит розпочали ще у грудні 2013 року.

"Ми з драматургом Наталією Ворожбит були кураторами роботи, яка тривала з початку грудня 2013-го по кінець лютого 2014-го. Кілька разів на тиждень ми збиралися і фіксували, що відбувається з нами та людьми, які приходили на наші зустрічі. З цього вийшло 78 годин відеозаписів. Потім вийшов текст на 30 сторінок, який нам вдалося вперше презентувати в Москві, ще 10-го березня в рамках Національного фестивалю "Золота маска". Тоді ще не було такого протистояння між державами.

Після цього текст був представлений в Гданську, місті, яке відоме польським спротивом, звідки пішла солідарність. Потім в нас з Наталкою була презентація в Лондоні в театрі The Royal Court Theatre.

Наразі восени, окрім Києва, де відбудеться прем'єра вистави, а не просто презентація тексту, ми маємо показ у листопаді у Вільнюсі з литовськими акторами, а у грудні – в Берліні.

Ми сподіваємось, що до річниці подій на Майдані нам вдасться зробити акторсько-свідський проект, в якому будуть не тільки актори театру Франка, а і прості люди", - розповів Андрій Май.

Напередодні відкриття 95 театрального сезону відбулося вшанування пам'яті актора Богдана Сильвестровича Ступки. У фойє встановили відбиток його руки.

Зараз ви читаєте новину «У київському театрі Франка покажуть виставу про Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі