пʼятниця, 11 березня 2016 11:49

У Києві знову проведуть фестиваль документального кіно Docudays UA

У Києві знову проведуть фестиваль документального кіно Docudays UA
Фото: docudays.org.ua

З 25 березня по 1 квітня у столиці триватиме XIII Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Покази відбуватимуться у київському Будинку кіно, Кінопанорамі та в кінотеатрі "Київ".

Тема цьогорічного фестивалю - КРІЗЬ ІЛЮЗІЇ.

"Ми обрали тему КРІЗЬ ІЛЮЗІЇ тому, що у нас є відчуття, ніби зараз увесь світ продирається крізь ілюзії до якогось нового цивілізаційного устрою. Сьогодні країни й народи прощаються з багатьма своїми ілюзіями", - йдеться на сайті фестивалю.

Символом цьогорічного фестивалю обрали "олімпійських ведмедиків".

"Це символ Олімпіади-1980 - одного з найрадісніших епізодів у житті Радянського Союзу. "Ведмедики" досі стоять по всій Україні - при в'їзді до Києва, у парках, на вулицях…Ці усміхнені ведмедики міцно закріпили у наших головах і кодах ілюзію благополуччя, засновану на подвійній моралі. Ми зробили "олімпійських ведмедиків" символом фестивалю Docudays UA-2016, щоб вони допомогли нам пробитися крізь політичний гіпноз та ілюзії, що всі наші проблеми хтось має вирішити за нас", - зазначають організатори.

Зараз ви читаєте новину «У Києві знову проведуть фестиваль документального кіно Docudays UA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі