вівторок, 29 жовтня 2013 08:30

У Києві влаштують унікальні покази японської анімації безкоштовно
9

Віднесені примарами
Віднесені примарами
Віднесені примарами
Віднесені примарами
Віднесені примарами

Три дні в столичному кінотеатрі "Кінопанорама" триватиме фестиваль японських кінокартин.

Покажуть фільми класика японської анімації Хаяо Міядзакі. Усього - дві стрічки - "Віднесені примарами" та "Люпен ІІІ: Замок Каліостро". Це подарунок японського посольства українським дітям. Вхід на всі покази вільний.

"Віднесені примарами" Хаяо Міядзакі 2002-го року отримав "Оскара" як кращий іноземний фільм. Світ, який вдалося створити авторові настільки незвичний та щирий, що анімацію по праву називають однією з кращих за всю історію кінематографу.

Містична казка розповідає про маленьку десятирічну Тіхіро, яка разом з мамою і татом переїздять в новий будинок . Заблукавши по дорозі, вони опиняються в дивному місті, де їх чекає прекрасний бенкет. Батьки з жадністю накидаються на їжу і перетворюються на свиней, ставши полоненими злої чаклунки Юбаби, володарки таємничого світу стародавніх богів і могутніх духів. Опинившись одна серед магічних істот і загадкових бачень, відважна Тіхіро повинна придумати, як позбавити своїх батьків від чар підступної старої і врятуватися з царства примар.

Інший мультфільм "Люпен III: Замок Каліостро" оповідає про знаменитого афериста століття Арсена Люпена Третього. Він хвацько провертає грандіозну крадіжку на мільйони доларів, але в його руках виявляється майстерна підробка, сфабрикована в карликовому європейському князівстві Каліостро, правителі якого багато століть промишляли виробництвом різноманітних фальшивих купюр.

Фестиваль триватиме з 1-го по 3-е листопада. Сеанси о 12:00, 14:00 та 19:15.

Зараз ви читаєте новину «У Києві влаштують унікальні покази японської анімації безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі