середа, 04 грудня 2013 17:10

У Києві відкрилася нова виставка всесвітньо відомого українського художника
9

Фото: Фото: Міра Ткачук

29 листопада в арт-галереї "Мануфактура" відбулося урочисте відкриття персональної виставки видатного українського художника Ігоря Губського. Галерея пропонує до перегляду роботи музейного, колекційного рівня.

Художня кар'єра Ігоря Губського розпочалася в юні роки. Роботи митця мали успіх у колекціонерів ще коли він навчався на першому курсі Київського державного художнього інституту. Тоді його творчість порівнювали з картинами севільця Дієго Веласкеса, знаного майстерними портретами. З середини 1980-х Губський бере участь у міжнародних художніх експозиціях. У 1990-му на аукціонах "Cristie's" (нині є найбільшим аукціонним будинком у світі зі штаб-квартирою у Лондоні), "Phillips de Pury" (один з найвідоміших аукціонів з офісами в багатьох столицях світу) всі представлені роботи художника були продані.

"Ігор, справді художник з великої літери, його роботи, ще за життя, активно закупають музеї, і це лише один з доказів таланту. Мені подобається, як називає генія М. Булгаков - "Майстер" і це, без перебільшення, саме те, що можна сьогодні сказати про Ігоря Губського", – розповідає директор арт-галереї Леонора Янко.

Атмосферу на відкритті виставки Ігоря Губського створила молода оперна співачка Анастасія Дерун.

Картини Ігоря Губського знаходяться в приватних колекціях та музеях Швеції, Канади, Ізраїлю й США - підтвердження високої цінності полотен художника. Виставка триватиме до 9 лютого 2014 за адресою: Київська область, с. Ходосіївка, Обухівське шосе, 2.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрилася нова виставка всесвітньо відомого українського художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі