пʼятниця, 28 грудня 2012 00:49

У Києві відбулася виставка молодих поетів-авангардистів, які наслідують Михайля Семенка
11

Іван Драч
Фото: Фото: Анатолій БАБАК
Іван Драч
Іван Малкович
Іван Малкович

Близько десяти молодих сучасних українських поетів-авангардистів у Києві читали вірші свого кумира і натхненника першого українського футуриста Михайля Семенка.

Дійство, яке відбувалося у Національному музеї літератури, назвали Виставкою поетів імені М. Семенка. Літературний вечір присвятили 120-річчю від дня народження українського футуриста.

На виставку завітав видатний український поет і громадський діяч Іван Драч. Він розповів присутнім про святкування 100-річчя з дня народження Семенка, в якому брав участь. Поет також продекламував свій вірш, присвячений цьому святкуванню.

Ще один гість літературного вечора – український поет і видавець, власник і директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" Іван Малкович – прочитав чотири вірші Семенка.

"Мені здається, що в українській літературі є два особливі поети: Михайль Семенко і Богдан-Ігор Антонич, – говорить він. – Це люди, які завжди асоціюватимуться з молодими поетами. Я люблю Семенка такого раннього періоду, коли він ще не став атеїстом".

Малкович також зазначив, що він разом із Сергієм Жаданом готує до друку книжку, в якій буде і Семенко.

"У нас є така серія "Українська поетична антологія", скорочено УПА, де публікуватимуться поети сучасні й кілька поетів XX століття. Серед них буде й Семенко. Думаю, що видамо цю книгу десь через рік. При цьому зробимо хороший добір поезії, статей, щоб показати творчість Семенка як таку завжди сучасну", – наголосив видавець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Від "Кобзаря" тхне дьогтем і салом"

У самій виставці взяли участь такі молоді поети, як: Любов Якимчук, Олег Коцарев, Макс Лижов, Юлія Стахівська, Олена Герасим'юк, Вано Крюгер, Мирослав Лаюк, Андрій Підпалий та Василь Лозинський. Вони прочитали по два-три вірші Семенка, а також кілька власних поетичних творів.

На заході також були присутні племінник першого українського футуриста Марко Миколайович Семенко, а також онук поета.

Захід відбувся у рамках проекту "Рік Семенка". День народження видатного футуриста припадає на 31 грудня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відбулася виставка молодих поетів-авангардистів, які наслідують Михайля Семенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі