четвер, 29 листопада 2012 17:04

У Києві дизайнери відкрили виставку і пообіцяли "дофарбувати завтра"
8

Фото: Фото: Марина Васильєва

У середу, 28 листопада, в арт-центрі Павла Гудімова "Я Галерея" відкрилася нова виставка "Дофарбую завтра". Автори виставлених робіт - подружжя Валерій та Катерина Кузнєцови.

У 1994 році Кузнєцови створили студію "decorkuznetsov" в Дніпропетровську – "суміш фантазії і гумору, мистецтва і функціонального дизайну, постійний рух і, звичайно ж, гра". Вони учасники й переможці багатьох конкурсів і виставок в Україні та за кордоном. У 2004 році роботи авторів були представлені в німецькому музеї "Red Dot" в місті Ессен – одному з найбільших у світі зібрань досягнень сучасного дизайну.

Матеріал з якого вироблені усі експонати - дерево та пластмаса, які поєднуються між собою. Наприклад, поруч стоять три стільці з дерева. На одному з них з конструктора зроблено частину ніжки, на іншому - сидіння, на третьому - спинка.

"Дофарбую завтра" - стан незавершеності, молодості, пофігізму. Сьогоднішній стан: коли це "робиться", а "робити" немає бажання. Але настане "завтра" - незалежно від наших бажань. І якщо сьогодні щось можна змінити, то завтра це вже не зміниш", - розповідає про свій проект Валерій Кузнєцов. - "Завтра" приходить з чимось новим, незрозумілим, невідомим, а вчора вже пішло. І чи можна розраховувати на те, що кожен день тобі нададуть "завтра"! Ми творці цього "сьогодні" і майбутнього - "завтра".

"У проекті ми хочемо показати кілька ситуацій. Це народження нових багатоклітинних організмів, які переміщуються і поглинають. Це і решту дня сьогоднішнього - вечір, потім ніч, сновидіння. І те, яким воно може бути "завтра". З урахуванням скоєного сьогодні. Отже... "Дофарбую завтра!", - додав він.

"Крутіше за все, коли вимикають основне світло і залишається лише той цікавий чорний світильник у одній з кімнат (мається на увазі підвісний експонат в центрі якого знаходиться звичайна лампочка, - прим. авт.) Складається якесь гіпнотизуюче враження,"  - поділився враженнями Богдан Тицький, студент одного з київських вишів.

Подивитися на те, що "дофарбують завтра" можна в арт-центрі "Я Галерея", що на вулиці Хорива, 49-Б.

Виставка працює до 17-го грудня з 10.00 до 19.00 (у будь-який день, окрім неділі).

Зараз ви читаєте новину «У Києві дизайнери відкрили виставку і пообіцяли "дофарбувати завтра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі