вівторок, 06 березня 2007 13:21

У Киргизії депутатів-чоловіків привітали з 8 березня

Активістки жіночих організацій Киргизстану привітали депутатів з 8 березня: оскільки серед парламентаріїв не опинилося жодної жінки, троянди і листівки дісталися депутатам-чоловікам.

Організатори акції заявили, що вирішили привітати "державних чоловіків з жіночим святом", щоб разом відзначити 8 березня як день солідарності в боротьбі за економічне, соціальне і політичне рівноправ"я. Вони відзначили, що "підтримують парламентську діяльність, направлену на просування гендерної рівності".

Квіти депутатам вручали прямо біля входу до парламенту. Деякі з народних обранців розцінили акцію як принизливу і відмовилися брати подарунки, "але багато, навпаки, охоче приймали".

Киргизькі депутати самі неодноразово скаржилися на відсутність жінок у парламенті. Так, коментуючи чергову бійку в залі засідань, депутат Тайирбек Сарпашев відзначив, що "якби парламент хоч би частиною був представлений жінками, все було б інакше", повідомляє Фергана.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Киргизії депутатів-чоловіків привітали з 8 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі