пʼятниця, 18 травня 2007 08:38

У Каннах відбулася прем"єра фільму про лідера Joy Division (ФОТО)

Увечері 17 травня на відкритті секції "Два режисерські тижні" в рамках 60-го Каннського фестивалю відбулася світова прем"єра фільму "Контроль", що розповідає про життя і смерть Яна Кертіса, лідера культової манчестерської групи Joy Division. Картина отримала захоплений прийом як у критиків, так і у простих глядачів.

Фільм "Контроль" є режисерським дебютом відомого голландського фотографа і кліпмейкера Антона Корбіна. Він здобув популярність як автор безлічі обкладинок журналів New Musical Express, Rolling Stone, Vogue і Spin. Крім того, він зняв кілька кліпів для Depeche Mode, U2, Nirvana й інших.

Головну роль у фільмі виконав Сем Рілі, для якого цей фільм також став дебютом у кіно. Актор абсолютно випадково потрапив на зйомки фільму, і, за словами Корбіна, вніс до картини свіжість і безпосередність, якої не зміг би добитися професіонал.

Група Joy Division проіснувала з 1976 по 1980 рік, записавши всього три альбоми. У травні 1980 року 23-річний Ян Кертіс, що страждав на епілепсію, покінчив життя самогубством напередодні перших гастролей Joy Division в США. Учасники, що залишилися, незабаром створили групу New Order. Joy Division зробили помітний вплив на музику останніх двох з половиною десятиліть. Багато популярних сучасних груп називають себе послідовниками або учнями Joy Division. Самого ж Яна Кертіса нерідко ставлять в один ряд з такими рок-іконами як Курт Кобейн і Сід Вішез.

(За матеріалами Lenta.ru).

Зараз ви читаєте новину «У Каннах відбулася прем"єра фільму про лідера Joy Division (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі