четвер, 17 квітня 2014 13:32

У Каннах покажуть документальний фільм "Майдан" Сергія Лозниці

  Постер фестивалю
Постер фестивалю

Новий документальний фільм режисера Сергія Лозниці про події в Україні покажуть у спеціальній програмі в Каннах. Цього року один з найпрестижніших кінофестивалів пройде 14-25 травня. 

Фільм "Майдан" Сергія Лозниці відібрали до секції "Special Screening", - повідомляють на прес-конференції організатори фестивалю. Також до цієї секції увійшли фільми "The Bridges of Sarajevo" ("Мости Сараєво" добірка від різних режисерів), "Eau argentee" Мохаммеда Оссама (Mohammed Ossam), "Red Army" Польскі Габе (Polsky Gabe) та "Caricaturistes – Fantassins de la democratie" Стефані Валоатто (Stephanie Valloatto)

У конкурсній програмі змагатимуться 18 фільмів. Серед них - "Слова, прощавайте!" Жана-Люка Годара, "Мамочка" Ксавьє Долана, "Два дні, одна ночі" братів Дарденн, "Левіафан" Андрія Звягінцева та інші.

Відкриють фестиваль картиною Олів'є Даана "Принцеса Монако", головну роль в якій виконала Ніколь Кідман. "Принцесу Монако" покажуть поза конкурсом.

Каннський кінофестиваль проводять щороку з 1946-го на Лазурному березі у Франції. Він належить до найпрестижніших фестивалів світу. Цьогоріч журі очолить Новозеландський режисер Джейн Кемпіон. Вона єдина жінка-режисер в історії Каннського фестивалю, яка двічі отримала нагороду "Золоту пальмову гілку" за короткометражний фільм "Вправа в дисципліні" (An Exercise in Discipline - Peel) в 1986 році і за картину "Піаніно" в 1993 році.

Зараз ви читаєте новину «У Каннах покажуть документальний фільм "Майдан" Сергія Лозниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі