пʼятниця, 30 жовтня 2020 00:45

У фільмі про Девіда Боуї заборонили використовувати його пісні

У фільмі про Девіда Боуї заборонили використовувати його пісні
37-річний Джонні Флін зіграв молодого Девіда Боуї, який починає музичну кар`єру 1971-го. Фото: Deadline

Вийшов трейлер біографічного фільму про британського музиканта Девіда Боуї. Прем'єру запланували на січень 2021-го.

24-річний музикант залишає вагітну дружину. Їде в США, щоб промотувати альбом The Man Who Sold The World. Продажі стрімко падають. Гроші закінчуються. Одночасно намагається знайти себе. Створює альтер-его Ziggy Stardust, за сюжетом.

Сім'я Боуї не підтримала проєкт і не дала дозвіл на використання хітів музиканта. Режисер заявив, що готовий до негативної реакції фанатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета, беркутівці та інші проблеми сучасної України. "Бумбокс" презентував новий кліп

Як пише видання NME, у соцмережах розкритикували трейлер: "Не можна знімати фільм про музичного генія без згоди його родини. Це неповага", "Вони обрали актора, який менш за все на світі схожий на Боуї", "Я не проти ще однієї пандемії, аби тільки цей фільм не вийшов".

Виконавець головної ролі Джонні Флін висловлювався, що для нього честь грати Боуї. Але закликав не очікувати від фільму чогось грандіозного, як в мюзиклах "Рокетмен" про Елтона Джона та "Богемна рапсодія" про Фредді Мерк'юрі. Обидві стрічки отримали "Оскар" та BAFTA.

Девіда Боуї вважають засновником глем-року. Його альбоми розійшлися тиражем понад 136 мільйонів примірників. Помер 2016-го у віці 69 років від раку. За 3 дні до смерті випустив альбом Blackstar і відеокліп Lazarus.

Зараз ви читаєте новину «У фільмі про Девіда Боуї заборонили використовувати його пісні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі