пʼятниця, 19 серпня 2016 14:31

У фільмі "Хлопці зі стволами" заробляють гроші на війні
11

Фото: Кінотеатр "Оскар"

18 серпня в кінотеатрі "Оскар" відбулась гала-прем'єра комедійного фільму "Хлопці зі стволами". Стрічку знято на основі реальних подій. Режисер – Тодд Філліпс. Головні ролі виконали Джона Хілл та Майлз Теллер.

Фільм встиг отримати непогані рейтинги. На сайті IMDb – 7,3/10, а на Rotten Tomatoes відгуки критиків сягнули 60%.

Це - історія, яка показує прагматичний погляд на війну: війна – це бізнес. І незважаючи на те, що на полі бою люди вбивають один одного, хтось заробляє на цьому гроші. Тому 2 найкращих шкільних друга починають робити "справжнє бабло", поставляючи зброю, в тому числі – для Пентагону. До речі, слоган фільму – "американська мрія".

У комедійних стрічках завжди великою проблемою, на мій погляд, є гумор заради гумору, а мала б бути історія, яку подають із комедійного ракурсу. Тут той самий недолік: гумор нижче поясу, а в український озвучці Джона Хілл має придуркуватий наркоманський сміх, що вже викликає посмішку, навіть коли цього не треба.

В цілому, це міг би бути дуже класний фільм, який зображає війну гіперреально, вивалюючи на перший план тезу – світом керують гроші, навіть на війні. Але це зроблено досить недолуго: є ідея, хороші актори, непоганий сюжет, але всі ці складові існують окремо один від одного. За всю стрічку зустрічаються 2-3 непогані чорні жарти, все інше – незрозуміло, як воно з'явилось у фільмі.

Часом все настільки погано, що стає соромно за те, що зробив режисер. Але якщо сприймати стрічку як черговий фільм для того, щоб розслабитись й ні про що не думати – то всі ці недоліки згладжують. Також особливо розчарував фінал всієї історії – це найпередбачуваніша кінцівка, яку я бачила останнім часом.

Серед позитивних моментів варто відзначити посил – так, на війні теж всі заробляють. Це може здатись дуже прагматичним й комусь не подобаються жарти про війну, але це правда й те, що в комедійному фільмі намагались втілити цю ідею – досить сміливий крок.

Стрічка вийшла в український прокат 18 серпня.

Зараз ви читаєте новину «У фільмі "Хлопці зі стволами" заробляють гроші на війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі