Ексклюзиви
середа, 07 березня 2012 12:30

У Бостоні помер 11-річний Андрій Царинський: лікарі були безсилі

У Бостоні помер 11-річний Андрій Царинський: лікарі були безсилі

7 березня зранку із Бостонської лікарні у Львівську міську раду та губернатору Львівщини надійшов офіційний лист із повідомленням про смерть 11-річного Андрія Царинського. Причини смерті повідомлять пізніше.

"Ще вчора зранку говорив із опікуном Андрія - Ростиславом по телефону, він був так оптимістично настроєний. І лікарі казали, що стан дитини стабілізувався. Але чуда, на яке всі сподівалися, не сталося. Андрійко помер вчора вдень", - розповів Валентин Моєсеєнко, голова львівської організації "Червоний Хрест в Україні".

27 днів - із 10 лютого по 6 березня обгорілий Андрій Царинський із села Долинівка Сколівського району на Львівщині перебував в опіковому відділенні клініки "Шрінес Хоспіталс" в американському місті Бостон.

У дитини обгоріло майже все тіло, він переніс три операції - хірурги знімали омертвілу шкіру. У лабораторії вирощували штучну шкіру.

З 25 на 26 лютого йому зробили операцію на шлунку. Через стрес у хлопчика утворилася язва. Дитина постійно знаходилася під прозорим ковпаком із стабільною температурою.

Андрій не приходив до тями — лікарі кололи йому сильні знеболюючі та снодійні, аби він не отримав больовий шок. Стан хлопчика увесь час був стабільно важким.

Зараз львівська організація "Червоний Хрест в Україні" вирішує питання транспортування тіла померлого та його родича Ростислава Фединця з Бостона.

Поховають Андрійка Царинського у селі Долинівка. Майже місяць тому на кладовищі поховали усю його родину — матір 30-річну Ірину Данило, бабусю та дідуся — 56-річну Марію та 62-річного Івана Данило, 13-річну сестру Галинку та 2-річного брата Мар'ян.

Зараз ви читаєте новину «У Бостоні помер 11-річний Андрій Царинський: лікарі були безсилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути