вівторок, 04 вересня 2012 14:41

У Бахчисараї звільняють директора школи, яка відкрила україномовний клас

У Бахчисараї звільняють директора школи, яка відкрила україномовний клас
Фото: radiosvoboda.org

Директора Бахчисарайської загальноосвітньої школи № 4 Світлани Сурт місцеві чиновники змушують написати заяву про звільнення. Невдоволення функціонерів викликало те, що вона відкрила україномовний клас для першачків попри заборону райадміністрації.

Як розповів "Текстам" лідер громадської організації "Український Дім" Андрій Щекун, сьогодні, 3 вересня, Світлану Сурт викликали до себе начальник відділу освіти Бахчисарайської райдержадміністрації Михайло Сергєєв та заступник голови РДА з гуманітарних питань Галина Пєхарь і вимагали, щоб директор школи написала заяву про звільнення за власним бажанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську школу в Донецьку перестали фінансувати

Україномовні класи в Бахчисарайській школі № 4 існують з 2001 року. Станом на 1 червня 2012 року до школи надійшло 9 заяв від батьків першокласників про те, що хочуть, аби їхні діти навчалися державною мовою (загалом у ЗОШ № 4 україномовні класи налічують від 14 до 25 учнів). Та ближче до 1 вересня ці заяви "зникли", і пан Сергєєв заявив, що відкривати україномовний клас недоцільно. Коли ж батьки за допомогою громадських активістів заяви відновили, чиновники заявили: "Пізно заяви відновилися, нема класного керівника, вчителя, котрий буде вести уроки українською".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Оболоні відкривають першу в Україні шкільну геологічну лабораторію

Викладати першачкам рідною мовою визвався Андрій Щекун – він має диплом учителя початкових класів. Урешті решт, директор Світлана Сурт пішла назустріч дітям і батькам, а не чиновникам-українофобам – україномовний клас почув свій перший дзвоник. Та, схоже, це коштуватиме жінці кар'єри.

Українські активісти з Криму заявили, що проситимуть втрутитися у ситуацію президента Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «У Бахчисараї звільняють директора школи, яка відкрила україномовний клас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі