середа, 21 березня 2007 14:03

Товариш по чарці художника Френсиса Бекона зберіг його ескізи для аукціону (ФОТО)

Британський будинок Ewbanks Fine Arts Auctioneers влаштовує 24 квітня 2007 року аукціон, на якому будуть продані невідомі раніше ескізи, листи і фотографії, що належали знаменитому британському художникові Френсису Бекону (1909-1992). Реліквії, про існування яких до цих пір не було відомо, зберігалися у Мака Робертсона, електрика і випадкового товариша по чарці Бекона.

В середині 1970-х Робертсон дізнався від Бекона, що робочі увійшли до студії художника, уславленої своїм безладом, і розтоптали предмети, що валялися на підлозі. Розлючений Бекон зібрався викинути "спаскуджені" полотна, але Робертсон з дозволу художника зібрав "сміття" і поніс його з собою. Три мішки зберігалися на горищі електрика. Він вирішив розлучитися з ними після того, як живопис Бекона поставив на аукціоні кілька безпрецедентних рекордів. Зокрема, полотно "Етюд до портрета II", написане по мотивах "Портрета Тата Інокентія X" Дієго Веласкеса, пішло з молотка в лютому 2007 року за 27,5 мільйона доларів.

На торги Ewbanks Fine Arts Auctioneers виставлено декілька ескізів, портретів, записники і щоденники Бекона. Аукціоністам важко оцінити їх вартість, але вважають, що деякі лоти будуть куплені за "сотні, тисячі, навіть десятки тисяч фунтів стерлінгів". Торги відбудуться напередодні п"ятнадцятих роковин з дня смерті художника., з посиланням на The Times, повідомляє Lenta.ru.

(на знимку - інтер"єр студії Френсиса Бекона)

Зараз ви читаєте новину «Товариш по чарці художника Френсиса Бекона зберіг його ескізи для аукціону (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі