вівторок, 18 лютого 2020 16:19

Торік в Україні заборонили фільм за участю Зеленського

Торік в Україні заборонили фільм за участю Зеленського
Причиною заборони стало те, що там знімалася російська актриса Катерина Варнава. Вона внесена до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, через виступ в окупованому Криму. Фото: ТСН

У список фільмів, заборонених 2019 року для демонстрування і розповсюдження для показу на території України, потрапили 5 фільмів.

3 з них заборонені на підставі закону про "Про кінематографію" та наказів Міністерства культури "Про доповнення переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", на підставі звернення СБУ. Це 2 іноземних фільми - "Мачете" (реж. Родрігес Р., 2008 р., США), через те, що там знімається американський актор Стівен Сігал, і "Бешкетники з Тімпельбаха" (реж. Бері Н., 2008 р., Франція), через те, що там знімався французький актор Жерар Депардьє, пише УП.

3-м фільмом з цієї категорії є "Вісім перших побачень" (реж. Додсон Д., Маляревский А., 2012 р.). Причиною стало те, що там знімалася російська актриса Катерина Варнава. Вона внесена до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, через виступ в окупованому Криму.

Одним із продюсерів і сценаристів фільму є чинний президент України Володимир Зеленський. Він зіграв в ньому одну з головних ролей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без свого кінематографа Україна не буде успішною – Пилип Іллєнко

Були також заборонені 2 російські фільми: "Я так не думаю" (реж. Д. Даніелян 2017 р.) і "Стріла" (реж. Є. Нікітін, 2017 р.)

На 5 років СБУ заборонила в'їзд в Україну учасниці російського шоу Comedy Woman Катерині Варнаві. СБУ посилається на те, що її дії суперечать інтересам гарантування безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Торік в Україні заборонили фільм за участю Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі