понеділок, 30 листопада 2020 16:42

Тизер фільму "Клондайк" про катастрофу МН17 виклали в мережу

Тизер фільму "Клондайк" про катастрофу МН17 виклали в мережу
Акторка Оксана Черкашина грає головну роль у драмі "Клондайк" про Донбас 2014-го. Вихід стрічки у прокат планують влітку наступного року. Фото: facebook.com

Завершився знімальний період драми режисерки Марини Ер Горбач "Клондайк", дія якої відбувається на Донбасі. Творча команда представила тизер фільму.

"Стрічка розповідає про народження дитини під час війни, коли майбутнє життя залежить від смерті. Це історія про 3 дні з життя родини, яка опинилась перед складним вибором: чи можуть близькі люди з різним минулим іти в спільне майбутнє", - йдеться в анонсі.

За словами творців, одна з драматургічних ліній - події, пов'язані зі збиттям пасажирського літака Boeing 777 рейсу МН17 17 липня 2014 року.

Головні ролі виконали Оксана Черкашина, Сергій Шадрін та Олег Щербина. Зйомки проходили на Одещині. Виробництво компанії KEDR FILM за підтримки Держкіно. Бюджет - 25,9 млн грн.

"Я щаслива, що ми ризикнули і відзняли фільм цього року. Незважаючи на пандемію, вдалось реалізувати задумане, - каже Марина Ер Горбач. - У ньому є зрозуміла історія родини, моя авторська кіномова, але головне: ми були дуже вільними, коли творили "Клондайк". Сподіваюсь, це почуття свободи передасться майбутньому глядачу".

Реліз в Україні відбудеться 2021-го. Також заплановано покази в Туреччині та Нідерландах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прокат вийшов фільм про прифронтову зону

Пасажирський літак компанії Malaysia Airlines, що виконував регулярний рейс МН17, збили 17 липня 2014 року біля міста Торез Донецької області, на підконтрольній бойовикам території, коли вже тривала російська агресія проти України. Загинули всі 298 осіб - 283 пасажирів і 15 членів екіпажу. Серед них було 80 дітей, 3 з яких - немовлята.

Міжнародна група криміналістів, створена для розслідування трагедії малайзійського літака, визнала, що літак був збитий російським ЗРК "Бук", привезеним із РФ в Україну незадовго до трагедії. Розслідувачі впевнені, що управління ракетною установкою здійснювалося російськими фахівцями або бойовиками під їхнім керівництвом.

У Нідерландах у судовому комплексі "Схіпхол" поновлюються слухання в справі про катастрофу. Слухання проходять за відсутності всіх 4 обвинувачених: росіян Пулатова, Гіркіна - Стрєлкова -, Дубинського та українця Леоніда Харченка.

Зараз ви читаєте новину «Тизер фільму "Клондайк" про катастрофу МН17 виклали в мережу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі