вівторок, 22 жовтня 2019 07:59

Тілль Ліндеманн випустив кліп за допомогою штучного інтелекту

Тілль Ліндеманн випустив кліп за допомогою штучного інтелекту
Rammstein створила кліп за допомогою штучного інтелекту. Фото: LIGA.net

Фронтмен гурту Rammstein Тілль Ліндеманн у рамках власного проекту Lindemann випустив спільно зі шведським музикантом Петером Тегтгреном відеокліп Ich Weiß Es Nich ("Я не знаю"). При його створенні використовувався штучний інтелект. Чорно-біле відео опубліковано на офіційному Youtube-каналі проекту.

Кліп зняли з допомогою генеративно-змагальної мережі (Generative Adversarial Networks, GAN) - алгоритм, в основі якого лежать дві нейромережі, здатні генерувати і аналізувати тисячі зображень.

Перша нейромережа створює зразки, а друга відсіває правильні від неправильних. Після цього GAN видає новий зразок, поєднавши вихідні.

Перед початком роботи над кліпом штучний інтелект забезпечив великою кількістю зображень для створення нової послідовності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голий соліст Rammstein Тілль Ліндеманн шокував фанатів

Кліп американської групи Guns N' Roses на пісню Sweet Child O' Mine став рекордсменом, першим набравши 1 млрд переглядів на YouTube серед тих, що вийшли у 80-х.

Зараз ви читаєте новину «Тілль Ліндеманн випустив кліп за допомогою штучного інтелекту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі