пʼятниця, 21 червня 2013 10:07

"Ти можеш померти від страху, але це того варте" - огляд кінопрем'єр 21 червня

"Ти можеш померти від страху, але це того варте" - огляд кінопрем'єр 21 червня
Кадр з фільму "Людина зі сталі"

На цьому тижні в прокат виходить всього три нові фільми. Натомість протягом останнього місяця репертуари кінотеатрів щовікенду поповнювались п'ятьма-сімома прем'єрами. Проте кожна стрічка цього тижня – справжня великомасштабна подія в житті українського підлітка-кіномана. Переповнений спецефектами блокбастер "Людина зі сталі", кумедна анімація "Університет монстрів" та шалений жаховичок "Астрал на вулиці Арлетт" - кожна з цих картин може стати непоганою альтернативою пляжу, пікніку та іншим літнім забавам.

Людина зі сталі

"Ти покажеш людям ідеал, якого їм треба прагнути" - говорить підлітку-супермену його вітчим.

Чергове перезавантаження історії про коміксного супергероя, які останніми роками стали надзвичайно популярними на широких екранах. Доля Супермена в цій стрічці відкривається з дещо несподіваного ракурсу. Головний герой потрапляє на Землю з планети Криптон. Його всиновлює подружжя Джонатана і Марти Кент. Вони виховують його, як звичайного хлопчика і ставляться до нього, як до рідного сина. Проте сам хлопчак все одно відчуває себе серед людей вигнанцем. Свої надздібності Супермену доводиться проявити в повній мірі лише тоді, коли людству починає загрожувати грізний диктатор на ім'я Зод. Саме тоді головний герой усвідомлює, що тільки своїми силами вдасться зупинити вселенське зло, яке насувається на Землю.

"Тут стільки ж видовищності та екшену, скільки й в будь-якому іншому блокбастері. Режисер Зак Снайдер створив в цій стрічці монументальну феєрію з дуже переконливою передісторією. Він намагався реабілітувати цю франшизу, в чому, напевне, і не було великої необхідності. Все тут зроблено з такою силою і розмахом, що глядачеві буде важко встояти перед цими спецефектами" - The Hollywood Reporter.

Університет монстрів

"Ти можеш померти від страху, але це того варте…" - розпалюють інтерес головних героїв до змагань "Ігри монстрів".

Молоді монстри-студенти Майк і Саллі опиняються в одній кімнаті гуртожитку. Це вже потім вони подружились і разом лякали діточок, про що дотепно розповідалось в попередній частині цієї франшизи. Ну, а поки що вони лише навчаються бути справді жахливими монстрами, через що між ними починається конкуренція. Шалені вечірки, нескінченні приколи один над одним, прогули лекцій та перші спроби головних героїв змусити людей посивіти від страху – про все це і розповідатиметься в цьому приквелі до "Корпорації монстрів".

"Університет монстрів показується тут не як традиційний ВИШ, а, скоріше, як виправна колонія. Незважаючи на те, що сама студія Pixar є водночас і Оксфордом і Кембріджем для аніматорів найвищого рівня – нова робота цього анімаційного мейджера видалась досить непоказною" - The Hollywood Reporter.

Астрал на вулиці Арлетт

"Дай мені спокій!.. Геть з мого будинку!" - марно кричатиме головний герой. Адже маніяк все одно прийде по його душу.

Патрач-споглядач довгий час слідкує за милим подружжям. Спочатку він знімає на камеру їх будинок, потім проникає всередину і починає тримати їх в напрузі своїми несподіваними провокаціями. Ну, а згодом викрадає жінку. І не підозрюючи в чому справа, її чоловік починає шукати свою кохану. Чи вдасться головному героєві знайти свою дружину і відновити сімейну ідилію – дізнаються ті, в кого вистачить терпіння і нервів додивитись цей жаховичок.

"Це кіно, яке цінять перш за все за його режисерські прийоми та художні видумки, ніж за пережиті емоції" - Twitch.

Зараз ви читаєте новину «"Ти можеш померти від страху, але це того варте" - огляд кінопрем'єр 21 червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі