вівторок, 13 липня 2021 13:11

"Ті, хто зробили це з Києвом, мають сидіти в тюрмі" – Роман Балаян розповів про новий фільм
5

У хірурга Олексія під час операції помирає його похресник. Намагаючись пережити цю втрату, чоловік їде до річки, де вони разом проводили час.
Фото: Arthouse Traffic
Дивна дівчина Марія-Анна усюди слідує за Олексієм
Фільм знімали на київському Подолі
Випадкова зустріч змінює життя персонажів
Виконавицю головної ролі Катерину Молчанову режисер запросив після того, як побачив у картині “Моя бабуся Фанні Каплан”

У прокат вийшов новий фільм Романа Балаяна "Ми є. Ми поруч". Перша українськомовна картина режисера знята після 12-річної перерви.

У хірурга Олексія під час операції помирає його похресник. Намагаючись пережити цю втрату, чоловік їде до річки, де вони разом проводили час. Там він зустрічає дивну дівчину Марію-Анну. Вона починає всюди слідувати за ним, за сюжетом.

Фільм знімали в Києві.

"Ми обрали найкраще з того, що маємо на Подолі, - каже Роман Балаян. - Якби це було в кольорі, ви би побачили, в якому поганому стані історичні будинки. А в чорно-білому цього не видно, і всі пишаються своїм містом. Були ще якісь види Києва, які хотів знімати. Але коли бачу бездарну начебто архітектуру останніх 15 років — хочеться тих, хто зробив це з містом, посадити в тюрму".

Ахтема Сеїтаблаєва режисер затвердив на роль після особистого спілкування.

"Ми зустрілися в Будинку кіно. Я ставив запитання, а сам придивлявся. Здалося, зможу зробити так, щоб він нічого не грав. У Сеїтаблаєва єдине обличчя, що інтелектуально відповідає моєму фільму", - говорить Балаян.

Виконавицю головної ролі Катерину Молчанову режисер запросив після того, як побачив у картині "Моя бабуся Фанні Каплан".

"Коли обираю виконавців головних ролей, у мене не буває багато кандидатур, - каже Балаян. - І я зрозумів, що мені для фільму потрібна Катерина, ця людина з дивним обличчям".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прокат виходить фільм про нелегальне проникнення українців на російський Байконур

Прем'єра фільму "Ми є. Ми поруч" відбулася 2020-го на Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість". Стрічка також представляла Україну в основному Міжнародному конкурсі Варшавського кінофестивалю.

Зараз ви читаєте новину «"Ті, хто зробили це з Києвом, мають сидіти в тюрмі" – Роман Балаян розповів про новий фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі