вівторок, 23 липня 2019 13:27

"Свої улюблені гурти я колись відкрила саме тут" - відгримів легендарний рок-фестиваль "Тарас Бульба"
8

Фото: Мар'яна Чорнієвич

У Дубні на Рівненщині вдев'ятнадцяте відбувся найстаріший український рок-фестиваль "Тарас Бульба".

За 3 дні на головній сцені відіграли 26 гуртів. Концерти тут закінчували луцька MOTANKA, молдовський Infected Rain, київський STONED JESUS, івано-франківська KARNA, рівненські OT VINTA та харківський "Танок на Майдані Конґо".

Окрім головної, були альтернативна локація, де виступило 26 гуртів, та літературна — там відбулися понад 40 подій.

Цьогоріч гран-прі фестивалю отримав харківський гурт Bud'more. Перше місце виборола команда "Поророка" із Мелітополя, друге – запорізькі "Сутулый Чародей", третє – одесити Galsi Band.

Відвідувачі з'їхалися з усієї України: Харків, Мелітополь, Львів, Бориспіль, Броди, Дрогобич, Луцьк, Кропивницький, Вінниця, Ужгород.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чорноморські ігри" зареєстрували рекордну кількість учасників

"Їжджу на "Бульбу" ще відколи він був безкоштовним і гримів на дубенському Майдані Незалежності, - каже Марта, приїхала з Радивилова. - Добре, що є у цьому житті хоч щось незмінне, наприклад, цей фест. Усі свої улюблені гурти я колись відкрила саме тут: "Анна", "Кому Вниз", "Карна". Тому "Тарас Бульба" - це моя любов з юності. І одна з тих любовей, які ніколи не минуть".

На ярмарку, де фестивальники купували книги, шкіряні вироби, прикраси та інші сувеніри на пам'ять, можна було повправлялися також у знанні української. Допомагали у цьому волонтери проекту "Р.І.Д.", що створений для покращення та поглиблення знань української мови і культури на теренах країни та поза її межами. Охочі перевіряли свої знання діалектів, граматики, орфографії та фразеологізмів. Найвправніші отримували у винагороду книги.

"Раніше ми, на жаль, знали Дубно, як місто, де є літачок і заправка. Більше так не буде, - говорить соліст гурту ТНМК Фоззі. - Маємо за честь виступати на найстарішому рок-фестивалі України".

9-11 серпня у Маріуполі на пляжі "Піщаний" відбудеться щорічний музичний фестиваль MRPL City-2019. На фестивалі для гостей обладнають 3 зони: FAN, VIP-standing і VIP-table.

Зараз ви читаєте новину «"Свої улюблені гурти я колись відкрила саме тут" - відгримів легендарний рок-фестиваль "Тарас Бульба"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі