вівторок, 15 жовтня 2013 22:33

Світова прем'єра українського ганстерського фільму про ломбард відбудеться в Африці
5

Ломбард
Ломбард
Ломбард
Будинок з башточкою
Будинок з башточкою

На центральному кінофестивалі Африки - Cape Winelands Film Festival (який проходить у ПАР) - Україну представлятиме два фільми. Стрічка Любомира Левицького "Ломбард", яка нещодавно вийшла в прокат і фільм "Будинок з башточкою" Єви Нейман, який вже встиг отримати високі відзнаки на міжнародних фестивалях (у тому числі головні призи в Карлових Варах і на фестивалі в Таллінні).

Фільм "Ломбард" буде боротися за призи форуму в його центральній секції "Світові прем'єри". Дія картини відбувається в абстрактному місті Лемберзі, а головні герої - два брати - Марк і Яша. Живуть хлопці за законами вулиці. Все, що їм потрібно отримують без праці. Марк має навички благородного бандита, Яша користується своїми інтелектуальним здібностям. Несподівано брати отримують у спадок один з найбільших у місті ломбардів. Але все не так просто - їх рідний дядько Фелікс не поспішає віддати його Марку і Яші...

"Стати частиною цього справжнього кіносвята у Кейптауні - цілком у стилі картини" Ломбард", - каже продюсер фільму Андрій Савенко. - Це живе і веселе кіно з дотепними діалогами і захоплюючим сюжетом, яке ми будемо раді показати кінематографістам усього світу, які зберуться в ПАР".

А "Будинок з башточкою" - це трагічна історія восьмирічного хлопчика. За сюжетом фільму, мати з сином повертаються після пошуків репресованого батька в Україні. Починається війна і поїзд прямує в евакуацію. Дорогою жінка хворіє на тиф і помирає. Останнє, що говорить хлопчику: потрібно повернутися в рідне містечко. Знайти вулицю і будинок, де вони раніше жили. Орієнтиром для сина має стати старий будинок з башточкою.

Урочисте відкриття відбудеться 1 листопада. Кейптаунський кінофестиваль 2013 року зібрав якісні фільми з усього світу - це більше 150-ти повнометражних і короткометражних ігрових картин, а також документальні стрічки, що представляють майже 50 країн світу. Відкрив кінематографію України Кейптаунському фестивалю Ігор Подольчак своїм дебютним фільмом Las Meninas в 2011 році.

Зараз ви читаєте новину «Світова прем'єра українського ганстерського фільму про ломбард відбудеться в Африці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі