середа, 08 серпня 2018 01:35

Створив "Канікули в Простоквашино": помер відомий художник-мультиплікатор Аркадій Шер

Створив "Канікули в Простоквашино": помер відомий художник-мультиплікатор Аркадій Шер
Аркадій Шер створив один із найпопулярніших радянських мультфільмів "Канікули в Простоквашино" Фото: РБК-Україна

7 серпня пішов із життя 84-річний автор та ілюстратор серії мультфільмів "Канікули в Простоквашино" Аркадій Шер. Звістку про смерть підтвердила сестра художника Світлана Суворова. Вона зазначила, що її брат довгий час боровся з недугом.

"Сьогодні на 85-му році життя після важкої і тривалої хвороби помер мій рідний брат Аркадій Соломонович Шер", – написала вона на своїй сторінці в Facebook, повідомляє РБК-Україна.

Аркадій Шер народився в 1934 році. З 1959-го розпочав кар'єру на студії Союзмультфільм. Спочатку працюючи художником-прорисовником в 1959-1967 роках він створив близько 40 фільмів. З 1979-го займав посаду художника-постановника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щороку готувала різдвяну вечерю військовим - померла найстарша волонтерка Закарпаття

У 1992 році був випущений 24-й випуск мультиплікаційного кіноальманаху "Весела карусель". Там Аркадій Шер перший і єдиний раз виконав роль режисера. Він випустив також такі мультфільми як "Кот в сапогах", "В стране невыученных уроков", "Приключения Васи Куролесова", "Кот, который умел петь", " Как ослик грустью заболел", "Мы с Шерлоком Холмсом", "От двух до пяти", "Сладкий родник", "Переменка №2", "Стереотипы", "Кважды ква".

Актор і режисер Театру на Подолі Ігор Славинський помер у 66 років. Він тривалий час хворів, але продовжував працювати та їздив ставити виставу в Миколаєві.

Зараз ви читаєте новину «Створив "Канікули в Простоквашино": помер відомий художник-мультиплікатор Аркадій Шер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі