понеділок, 28 липня 2014 17:03

Створено онлайн-біографію Тараса Шевченка

Створено онлайн-біографію Тараса Шевченка
скріншот

Бібліотека української літератури "УкрЛіб" запустила сайт з інтерактивною біографією Тараса Шевченка. В онлайн-біографії, створеної за допомогою сучасних технологій, міститься опис життя Кобзаря, картини та ескізи Шевченка й інших художників, а також його цитати, публікації і поезія. Зараз на сайті представлено 26 сторінок, на кожній з яких описаний певний період життя Шевченка.

Творці проекту вважають, що інтерактивна біографія спростить вивчення життя і творчості поета в першу чергу школярам, тому що сучасній освіті необхідні новітні технології візуалізації інформації. В майбутньому команда "УкрЛиба" планує продовжувати розвиток проекту, наповнюючи його музичним супроводом та відеоматеріалами. Також планується перекласти сайт на інші мови.

Бібліотека "УкрЛіб" створена в 2000-му році. В ній нараховується більше 80 000 електронних книг і навчальних матеріалів з української та світової літератур.

Зараз ви читаєте новину «Створено онлайн-біографію Тараса Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі