пʼятниця, 14 вересня 2018 14:06

Студію Warner Brothers від банкрутства врятував собака
5

Афіші фільмів за участі Рін-Тін-Тіна
Фото: wikipedia.org
Зірка Рін-Тін-Тіна на "Алеї слави" в Лос-Анжелесі, США
Афіші фільмів за участі "Рін-Тін-Тіна
Афіші фільмів за уччасті Рін-Тін-Тіна
Афіші фільмів за участі Рін-Тін-Тіна

15 вересня 1918-го капрал американської армії Лі Дункан у руїнах розбомбленого французького села знайшов німецьку вівчарку з п'ятьма 10-денними цуценятами.

2 забрав собі. Назвав Рентентен і Ненетта. Це імена закоханих із французької народної пісні, яким вдалося врятуватися від німецьких бомб. Цуценя Ненетта невдовзі померло від пневмонії. Після завершення Першої світової другого собаку Лі Дункан забрав із собою до США. Дав нове ім'я - Рін-Тін-Тін.

Пес став єдиним із чотирилапих володарів зірки на "Алеї слави" в Голлівуді.

Автор: wikipedia.org
  Зірка Рін-Тін-Тіна на "Алеї слави" в Лос-Анжелесі, США
Зірка Рін-Тін-Тіна на "Алеї слави" в Лос-Анжелесі, США

Перший гонорар Рін-Тін-Тін отримав на виставці собак. Єдиний із учасників легко подолав 3,5-метровий бар'єр. Після шоу кінопродюсер Чарльз Джонс запропонував Лі Дункану зняти фільм про унікального пса. Заплатив господарю $350 - на сучасні гроші майже $5 тис.

1922-го кінокомпанія Warner Brothers була на межі банкрутства. У вестерні "Людина з Пекельної річки" ніяк не могли зняти сцену з вовком. Ці дикі тварини не піддаються дресируванню. Дублером покликали Рін-Тін-Тіна. Касовий успіх картини дозволив компанії Warner Brothers залишитися на плаву. Наступного разу Рін-Тін-Тіну довелося фарбуватися в сіроманця у драмі "Там, де починається Північ" із Клер Адамс у головній ролі. Кінокомпанія вимушена була провести 2 тестові покази, бо на перший прийшло багато знайомих Лі Дункана. Продюсери Warner Brothers жадали об'єктивності. Тому другий тестовий показ відбувся у невідомому для господаря Рін-Тін-Тіна місці. І теж мав багато схвальних відгуків.

Загалом вівчарка Рін-Тін-Тін знявся у 29 голлівудських стрічках.

Пес був героєм коміксів, шанувальники надсилали йому тисячі листів в день. Він сам підписував книги про себе та інші документи, залишаючи на папері відбиток лапи.

Помер Рін-Тін-Тін 10 серпня 1932-го на 13 році життя. Лі Дункан вирішив перевезти останки свого улюбленця на його батьківщину, до Франції. Зараз могила Рін-Тін-Тіна знаходиться на першому в Європі кладовищі для тварин Сіметьер де Шьенс під Парижем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продюсери "Бонда 25" хотіли вбити агента 007

2016-го на Міжнародному Канському кінофестивалі "пальмовою гілкою" посмертно відзначили французького бульдога Неллі. Вона зіграла домашнього улюбленця головного героя фільму "Патерсон".

"Неллі хоч і дівчинка, та добре зіграла перебірливого та сварливого пса . Всі репліки придумала сама. Працювати з нею було одне задоволення", - казав американський режисер Джим Джармуш.

Зараз ви читаєте новину «Студію Warner Brothers від банкрутства врятував собака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі