вівторок, 16 квітня 2019 08:36

Штучний інтелект передбачив кінцівку "Гри престолів"

Штучний інтелект передбачив кінцівку "Гри престолів"
Алгоритм вирахував, хто помре до кінця серіалу "Гра престолів". Фото: Obozrevatel

Програмісти з Мюнхенського технічного університету створили спеціальний алгоритм, який навчився пророкувати закінчення популярного серіалу "Гра престолів".

За допомогою розробки можна вирахувати, хто з героїв помре, а хто залишиться живим до кінця сезону, пише The Verge.

На думку комп'ютерної програми, загинуть усі, крім самої Матері Драконів Дейенеріс Таргаріен, з невеликою ймовірністю смерті в 0,9%. Першим буде Сір Бронн Чорноводий з ймовірністю 93,5%.

Команда дослідників використала методи, які застосовують в аналізі медичних і страхових даних. Страхові компанії видобувають статистичні дані про тривалість життя кожного застрахованого. Потім алгоритм обробляє їх і передбачає, скільки проживе людина, а страхова компанія оцінює ризики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серсея Ланністер з "Гри престолів" розповіла про оголені сцени

У реальному житті прогноз будують на основі інформації про те, який спосіб життя веде особа, чи займається спортом, чи є сім'я або високооплачувана робота. Але в "Грі престолів" враховували інше: до якого дому належить той чи інший персонаж, чи перебуває він у шлюбі, і хто є його союзником.

Незважаючи на прогнози істинну кінцівку знають лише творці серіалу, актори і сам Джордж Мартін. Чи правий виявиться алгоритм, дізнаємося в травні, коли відбудеться вихід заключної серії.

З'явилася нова версія заставки серіалу "Гра престолів", яка відкривала першу серію останнього сезону. У 2-хвилинному ролику на Youtube-каналі серіалу показали всі основні локації події серії та головні підказки до сюжету.

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект передбачив кінцівку "Гри престолів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі