понеділок, 14 лютого 2011 11:38

Стрічка про короля-заїку отримала сім британських "Оскарів" (ФОТО)
11

Джуліана Мур
Фото: Reuters
Джессіка Альба
Семюль Джексон
Емма Уотсон
Хелена Бонем Картер

Фільм "Король говорить!" режисера Тома Хупера отримав сім нагород Британської академії кіно і телебачення (BAFTA). Урочиста церемонія вручення премій BAFTA пройшла в Лондоні ввечері в неділю, 13 лютого.

Картина, що розповідає про те, як монарх Великобританії Георг VI переміг заїкання і невпевненість в собі за допомогою логопеда Лайонела Лога, зокрема, стала переможцем у двох головних номінаціях кінопремії - кращий фільм і кращий британський фільм.

Крім того, премію BAFTA за кращу чоловічу роль отримав Колін Ферт, який зіграв короля. Джеффрі Раш і Хелена Бонем Картер, які зіграли у фільмі "Король говорить!", названі відповідно кращим актором і акторкою в ролях другого плану. "Король говорить!" також отримав нагороди BAFTA за кращий оригінальний сценарій і кращу музику до фільму.

Британська кіноакадемія також відзначила нагородами фільм "Соціальна мережа" режисера Девіда Фінчера, раніше отримав чотири нагороди "Золотий глобус". Картина отримала премії BAFTA за кращу режисуру, адаптований сценарій і монтаж.

"Чорний лебідь" Даррена Аронофскі, номінований на 12 нагород, у підсумку отримав одну - премію BAFTA за кращу жіночу роль присудили Наталі Портман. Фільм "Початок" Крістофера Нолана, висунутий на здобуття 9 нагород, отримав премії BAFTA в трьох номінаціях - краща робота звукооператора, художника-постановника і кращі спецефекти.

"Залізна хватка" братів Коенів, номінована на вісім нагород Британської кіноакадемії, отримала лише одну - за кращу операторську роботу. А фільм "127 годин" Денні Бойла, також висунутий на 8 премій, залишився без нагород.

Кращим фільмом іноземною мовою, на думку членів Британської кіноакадемії, стала екранізація роману Стіга Ларссона "Дівчина з татуюванням дракона", знята в 2009 році датським режисером Нільс Арден Оплевом. У кінці 2011 року в прокат має вийти голлівудська версія "Дівчата з татуюванням дракона", режисером якої став Девід Фінчер.

За матеріалами Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Стрічка про короля-заїку отримала сім британських "Оскарів" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі