четвер, 02 березня 2017 10:27

Стіві Вандер отримав Греммі за альбом про смерть

Стіві Вандер отримав Греммі за альбом про смерть
Стіві Уандер

2 березня 1974 року американський незрячий співак Стіві Уандер отримав п'ять нагород "Греммі". Його диск Innervisions став альбомом року. Нагорода за кращий поп-вокал року - за пісню You Are the Sunshine of My Life. Найкраща пісня R&B — Superstition. Краща студійна робота - за той же альбом.

Американський музикант, співак, клавішних, композитор, аранжувальник, автор текстів, продюсер Стіві Вандер народився 1950 року. В дитинстві після аварії втратив зір. Однак у семирічному віці почав брати уроки гри на гітарі, співав в церковному хорі. Постійно слухав стиль музики ритм-енд-блюз по радіо.

У серпні 1973 року Вандер сильно постраждав в автокатастрофі.Після цього ів його піснях зявилася тема смерті та пошуку сенсу життя. Виданий 1974 року альбом "Fulfillingness' First Finale" був найкращим прикладом цього нового, дуже суворого та поважного підходу Вандера до музики. Подвійний альбом "Songs In The Key Of Life" (1976) визнали найкращою і найсміливішою роботою артиста у всій попередній кар'єрі. Ця робота підтвердила статус Вандера як одного з найцікавіших музикантів та автора пісень.

Стіві Вандер — лауреат 22 премій Греммі, автор понад 30 альбомів. У 1989 його ім'я було занесено до Зали слави рок-н-ролу. У списку 500 найкращих альбомів усіх часів за версією журналу Rolling Stone його творчість представлена чотирма альбомами.

Зараз ви читаєте новину «Стіві Вандер отримав Греммі за альбом про смерть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі