вівторок, 11 квітня 2017 12:43

Стало відомо, як виглядатиме український "Оскар"

Національна кінопремія представила головний символ - статуетку "Золота Дзиґа".

"Золоту Дзиґу" створив український скульптор Назар Білик. Він є автором скульптури "Дощ", розташованої у Києві на Пейзажній алеї. Нова робота Назара – "Золота Дзиґа" – втілює стрімкість, невпинний розвиток українського кінематографу, є відсилкою до форми кадру кіноплівки.

"Слово "кінематограф" у перекладі означає рух. Тому, працюючи над ідеями створення статуетки для національної кінопремії, я хотів відобразити саме динаміку та розвиток українського кіно. Основним елементом композиції є кадр з кіноплівки, золотий чотирикутник, який динамічно обертається. Уособлює кіноматограф. За формою статуетка нагадує дзиґу, вогонь, паросток, які є символами розвитку та оновлення національного кіно", - каже Назар Білик.

Автор: Прес-служба
  Статуетка "Золота Дзиґа"
Статуетка "Золота Дзиґа"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гівна він кавалок" - Володимир Зеленський номінований на "Золоту дзиґу"

Цей образ взяли за основу при розробці логотипа Української кіноакадемії.

Кінопремію "Золота дзиґа" заснувала Українська кіноакадемія. Ініціаторами створення стали організатори Міжнародного одеського кінофестивалю. Посаду голови правління Української кіноакадемії обійняв кінорежисер Михайло Іллєнко.

Українська кіноакадемія оприлюднила перелік фільмів, що увійшли до довгого списку номінантів конкурсу Національної премії.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як виглядатиме український "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі