Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2021 16:10

Співачка постала в образі Мавки з твору Лесі Українки

Співачка постала в образі Мавки з твору Лесі Українки
Христина Соловій постала в образі сучасної Мавки, яка втікає від Перелесника-аб'юзера, у кліпі "Втікала". Фото: пресслужба

Христина Соловій випустила кліп "Втікала". Кліп є продюсерським дебютом співачки. Пісню ж написала за мотивами твору Лесі Українки "Лісова пісня". Переосмислює долю головної героїні. Втікає від Перелесника-аб'юзера.

Відео починається з цитати Мавки: "Ну, як таки, щоб воля та пропала? Се так колись і вітер пропаде!". За словами співачки, ця фраза є лейтмотивом синглу й символізує, що неможливо жити без волі почуттів і права вибору. Без волі, що варто жити за покликом серця, а не так, як написано в казках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Христина Соловій відтворила "Твін Пікс" у кліпі

"Лірика в пісні "Втікала" побудована на негативній конотації "казок". Звичні чарівні казки в тексті пісні є моделлю світобудови суспільства, чужих історій, які люди видають собі й іншим за рольову модель. Мавка – це персонаж з української міфології, напівказкова істота, яка вимушена жити в лісі, бо так вирішили люди, які створили цю казку. Але коли обмежують її волю, вона почуває себе незатишно. Саме тому її манить втеча, подорож в інший світ, нову цивілізацію.

Якби я прийняла очікування суспільства щодо мене й залишилась у нав'язаних "казках", то зараз або співала б російською, або й далі жила в пригніченому середовищі міщанства. Для мене це чужа історія, яку суспільство видавало за мою. Мені співзвучний вибір Лесі Українки: "Своїм життям до себе дорівнятись!", – каже співачка.

Сингл "Втікала" є анонсом нового альбому Rosa Ventorum, з латинської "Роза Вітрів", який співачка обіцяє випустити в травні. Це перший альбом за останні три роки й другий авторський. Складатиметься з чотирьох частин, які вийдуть окремо.

Зараз ви читаєте новину «Співачка постала в образі Мавки з твору Лесі Українки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі