четвер, 13 січня 2011 17:11

Спадкоємці Селінджера дозволили публікацію продовження "Над прірвою у житі"

Спадкоємці Селінджера дозволили публікацію продовження "Над прірвою у житі"

Спадкоємці Джерома Девіда Селінджера дали дозвіл на публікацію продовження його знаменитого роману "Над прірвою у житі" у всіх країнах світу, крім США і Канади, пише 13 січня The Guardian. У США і Канаді роман заборонили до публікації до закінчення строку охорони авторських прав.

Продовження під назвою "60 років потому: пробираючись крізь жито" (60 Years Later: Coming Through the Rye) було написане шведським автором Фредріком Колтінгом (під псевдонімом Джон Девід Каліфорнія). За сюжетом постарілий Холден Колфілд втікає з будинку для літніх людей і відправляється до Нью-Йорку. Одним з персонажів роману виступає сам Селінджер.

Про існування цієї книги стало відомо в травні 2009 року. Незабаром після цього вона була опублікована у Великій Британії та у Швеції, проте вже в червні 2009 року Селінджер подав до суду з наміром заборонити публікацію сиквелу, який він назвав "банальним і поверхневим плагіатом". Суд призупинив публікацію книги, але після смерті письменника в січні 2010 року шведи продовжили переговори з його спадкоємцями.

У результаті їм вдалося досягти угоди, подробиці якої не розголошуються. Відомо лише, що шведському видавцеві заборонили згадувати в книзі Холдена Колфілда, роман "Над прірвою у житі", а також присвячувати книгу Селінджеру. За словами Колтінга, публікацією його роману вже зацікавилися видавці у шести країнах.

Як зазначає The Guardian, британські критики у своїх рецензіях на роман зійшлися на думці, що ця книга є "фан-фікшн" і "нешкідливою нісенітницею".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Спадкоємці Селінджера дозволили публікацію продовження "Над прірвою у житі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі