субота, 16 квітня 2011 18:02

"Солодка Даруся" повернулася з Канади

"Солодка Даруся" повернулася з Канади

Успішно завершила і повернулась в Україну з гастрольної поїздки містами Канади творча група вистави "Солодка Даруся" Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Івана Франка на чолі з директором театру і режисером постановки Заслуженим артистом України Ростиславом Держипільським.

За всю понад 70-літню історію театру учасники трупи вперше перетнули океан і, що важливо, повернулись у повному складі.

Учасницею поїздки була і відома українська письменниця, лауреат Шевченківської премії, автор однойменного роману, за яким здійснено постановку, Марія Матіос.

У трьох містах Канади — Оттаві, Монреалі і Торонто відбулось три вистави, а також зустрічі з письменницею. Успіх був небувалий.

"Ми вперше за роки незалежної України привезли у Канаду повноцінну виставу. Приймали нас трепетно і розчулено. У Монреалі зал стоячи співав "Ще не вмерла Україна", - каже Держипільський.

Завітав на виставу, а потім влаштував офіційний прийом творчої групи театру і посол України в Канаді Ігор Осташ. Поїздка іванофранківців стала можливою завдяки корпорації "МІСТ", що заснована в Торонто вихідцем з України і працює у 12-и країнах світу.

"Солодка Даруся" принесла тріумф облмуздрамтеатру на фестивалі "Прем'єри сезону". Вона була відзначена за кращу режисуру, кращі чоловічу та жіночу ролі першого плану та краще візуальне вирішення. Івано-франківські театрали зіграли цю драму 70 разів - і кожного разу з аншлагом у залі.

Зараз ви читаєте новину «"Солодка Даруся" повернулася з Канади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі