неділя, 27 грудня 2020 10:30

Щоденник Анни Франк перетворили на відеоблог
2

Щоденник Анни Франк - зріз психічного стану підлітка в умовах стресу
Кадр з фільму "Щоденник Анни Франк"

Щоденник єврейської дівчинки Анни Франк, яка два роки жила в сховищі переховуючись від нацистів, музей її імені перетворив на 15-серійний фільм. Про цей фільм розповідає кіноогдачка Мар'яна Янкевич.

"Я знайшла цей фільм у Youtube, коли досліджувала тему голокосту, переслідування євреїв. Цей 15-серійний фільм - проєкт за її щоденником, зроблений музеєм Анни Франк, але відтворений акторами. По суті щоденник перетворився на відеоблог. Анна ніби знімає сама себе і робить відео-щоденник тих подій. Всі події і слова, які зняті у фільмі – це її реальні слова, написані у щоденнику. Цей щоденник знятий саме в тому приміщенні, де Анна з родиною ховалися.

Цей фільм дуже атмосферний. Коли вона ховається, ми бачимо її справді перелякане лице. Коли бомбардують, ми чуємо ці звуки, і маємо відчуття реально присутності там разом з нею. Це дуже цікаво спостерігати. Неймовірно крутий Youtube-проект. Серіал складається з 15 епізодів: показано, як їхній бункер знаходять, їх захоплюють і вивозять. Доля цієї дівчинки дуже сумна. Її вивозять в табори. Там вона захворіла і дуже швидко згоріла. Померла буквально за кілька місяців до визволення Нідерландів.

Це психологічний зріз стану підлітка в умовах стресу: дівчинка переживає стрес, адаптується до нього і навіть будує якісь плани на майбутнє. В таких умовах дитина дуже швидко стає дорослою, починає усвідомлювати себе як особистість. Вона дуже начитана і розумна – багато вчиться під час цих переховувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Головний герой агресує і постійно кудись спішить" - критик про фільм "Додому"

Цей щоденник – свого роду гімн вільної людини, яка мислить. Його зберіг батько Анни Франк, якому вдалося вижити", - розповіла Мар'яна Янкевич.

А́нна Фра́нк (нім. Anneliese-Marie Frank) (12 червня 1929, Франкфурт-на-Майні — початок березня 1945, табір смерті Берґен-Бельзен) — єврейська дівчинка-підліток, що народилася в Німецькій Державі, але в 1933 році її родина втекла до Амстердама. Проте і там застала їх німецька окупація, дівчинка протягом 25 місяців разом зі сім'єю переховувалася в столиці окупованих Нідерландів. З часом була схоплена та відправлена, як і її рідні, до концтабору Аушвіц, а пізніше до Берґен-Бельзена. Упродовж всього часу перебування у сховищі Анна вела щоденник, який став згодом всесвітньо відомим.

На честь Анни Франк названо одну з малих планет у Сонячній системі.

Зараз ви читаєте новину «Щоденник Анни Франк перетворили на відеоблог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі